isparta-iyas-marketisparta-oto-ekspertiz
ISPARTA BELEDİYESİ BASIN BÜLTENİ HABERLERİ
ISPARTA
G.Tarihi: 18.09.2017 14:54
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
ISPARTA BELEDİYESİ BASIN BÜLTENİ...

Haberlere ait görseller haberlerin bitiminde yeralmaktadır.

AHİLİK HAFTASI DERİN VE KÖKLÜ BİR MİLLET OLDUĞUMUZU GÖSTERİR

 
Ahilik Haftası dolayısıyla gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Vekili Ahmet Tural ve heyeti Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ı makamında ziyaret etti.
Ziyarette Ahilik Haftası dolayısıyla, Isparta’da düzenlenecek olan etkinliklerle ilgili olarak bilgiler veren Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkan Vekili Ahmet Tural,  18-24 Eylül tarihleri arasında Ahilik Haftasını kutladıklarını belirtti. Ahilik Haftasının Isparta ve ülke esnafına hayırlı olması temennilerinde bulunan Tural, ahiliğin kardeşlik, hoşgörü ve iyilik anlamına geldiğini kaydetti. Esnafa ahiliğin unutturulmaması amacıyla hafta boyunca bir dizi etkinlikler düzenlediğini dile getiren Tural, haftanın son günü Kırşehir Ahi Evran Türbesinde gerçekleştirilecek olan törene katılacaklarını aktardı. Isparta’da yapılacak olan etkinlikler hakkında da bilgiler veren Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Vekili Ahmet Tural, Şed Kuşatma töreni gerçekleştirileceğini belirtirken, “Ahilik Haftasının esnaf ve sanatkarlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Ahilik Haftası dolayısıyla gerçekleştirilen ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyetini dile getiren Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın da, Türk Milletinin köklü, derin kültür ve tarihe sahip olduğunu söyledi. Ahi Evran’ın bu işin piri olduğunu belirten Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, basit kelimelerle büyük açıklamalarının olduğunu kaydetti. Ahi Evran’ın Ahilik Nasihatini hatırlatan Başkan Günaydın, ahiliğin unutturulmaması gerektiğini, sözlerinin her yerde hatırlamak gerektiğini anlattı. Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinin Ahilik Haftasını her yıl düzenli ve en güzel şekilde kutladığına dikkat çeken Günaydın, “Derin ve köklü bir millet olduğumuzu anlatan en güzel haftalardan birisi de Ahilik Haftasıdır. Sizlerin huzurunda tüm esnaf ve sanatkarımızın haftasını kutluyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum” şeklinde konuştu. 

DERNEĞİMİZİN VE KÖYÜMÜZÜN ARKASINDAYIZ
 
Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Eğirdir Ağılköy Gençlik Derneği tarafından aziz şehitlerimiz ve ebediyete intikal eden Ağılköy halkı için okutulan Mevlid-i Şerif ve yemeğine katıldı. Pazar günü Ağılköy sosyal tesislerinde düzenlenen Mevlid-i Şerif’e katılan Başkan Günaydın, yeni kurulan derneğin düzenlemiş olduğu etkinliği anlamlı bulduğunu ve bundan sonra düzenleyecekleri etkinliklerde yanında olduklarını söyledi.
Ağılköy Gençlik Derneği Başkanı Mehmet Çakmak derneklerinin amacının gençlerin sosyal ve kültürel anlamda gelişimlerini sağlamak, arkadaşlık ve dostluk bağlarını artırmak olduğunu kaydetti. Çakmak, “Gençlerimize örnek olabilmek amacıyla kurmuş olduğumuz bir derneğimiz. Bugün aziz şehitlerimiz ve ebediyete intikal etmiş Ağılköy halkımız için Mevlid-i Şerif okuttuk. Bu programa katılan tüm protokol üyelerimize ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.
Ağılköy’ün güzel bir gençliğe sahip olduğunu söyleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın da, “Bu gençliğimiz bir dernek kurmuş. Derneğimizin ilk etkinliği ise aziz şehitlerimiz ve ebediyete intikal eden köy halkı için Mevlid-i Şerif okutmak oldu. Bunu anlamlı buluyorum. Yine bu ay bereket, hasılat ayı. Şu anda elma hasadı başladı, bunların da kazasız belasız ve bereketli bir şekilde toplanması için de mevlid okutuldu ve yemek verildi. Bu köyümüzün yarısı benim de akrabamdır. Köyüme gelmiş gibi hissettim. Yılanlı da benim doğduğum yerdir. Arkadaşlarımızın bu kurmuş olduğu derneğin sonsuza kadar hizmet vermesini temenni ediyor ve hayırlı olmasını diliyorum. Bu derneğimiz bir ay önce kurulmuş ve hemen böyle bir etkinlik düzenliyor. Buna Ağılköy muhtarımız da destek veriyor. Muhtarımızı, dernek başkanımızı ve yöneticilerini tebrik ediyorum, daha güzel hizmet ve başarılar diliyorum. Bizde derneğimizin ve köyümüzün arkasındayız. Eğitimde, bilgide, kültürde, yardım ve dayanışmada daha da büyüyen bir dernek haline gelmelerini diliyorum. Köylerimizden, şehirlere göç oluyor. Şimdi köylerimize yapılan barajlarla, araziler  ekim haline getiriliyor. Buna bağlı olarak şehirlerden bazı köylerimize göç başladı. Buda, boş arazilerimizin suya kavuşmasıyla birlikte üretim başlıyor demektir. Üretim kutsallıktır. Atatürk ‘köylü milletin efendisidir’ demiş. Efendisi demesinin sebebi de üretken olmasından dolayıdır. Tüm köylerimizin üretken olmasını temenni ediyorum. Burada bulunmaktan son derece memnunum” görüşlerinde bulundu. 

ISPARTA BELEDİYE BAŞKANI YÜKSEK MİMAR SAYIN YUSUF ZİYA GÜNAYDIN’IN ‘GAZİLER GÜNÜ’ MÜNASEBETİYLE YAYINLADIĞI MESAJI

Bugün çok anlamlı bir günün yıldönümünü milletçe idrak ediyoruz. Bu önemli tarihin Türk Milletinin maddi ve manevi varlığında ayrıcalıklı bir yeri bulunmaktadır. 
Tarih boyunca, gerek şehitlerimiz, gerekse de gazilerimiz üstlendikleri görevleri layıkıyla ve fazlasıyla yerine getirmişler, bu nedenle millet hayatında eşsiz bir yer edinmişlerdir.
Gazilerimiz Türk milletine çok büyük hizmetler yapmış, ateşe adeta meydan okumuş, çetin şartlara korkusuzca göğüs germiş kahramanlar olarak hepimize emanettir.
Asırların içinden süzülerek gelen milli varlığımızın altındaki yegâne güç şüphesiz şehit ve gazilerimizin kutlu mücadelelerinde saklıdır.
Çok yüksek bir milli şuurun tavır ve davranış olarak somutlaştığı gazilerimiz; dağımızda, ovamızda, taşımızda, toprağımızda ve her türlü milli değerimizde gözü olanlara hiç unutamayacakları acı dersler vermişlerdir.
Vatanımızın selameti, milletimizin bağımsızlığı ve aziz varlığının devamlılığı uğruna; üzerlerine düşen her sorumluluğun gereğini sonu ne olursa olsun yapmış olan gazilerimizi sadece bu günle hatırlamak elbette doğru ve yerinde olmayacaktır.
Bu itibarla, geçmişteki mücadeleleriyle bölücü ve yıkıcı mihraklara göz açtırmayan vatan sevdalılarını, yılın her anında ve gününde; saygı, minnet ve şükranla anmak en başta gelen milli ve manevi bir görevdir.
Gazilerimiz, Türk milletine emanet edilmiş manevi değerler olarak her zaman var olacaklardır. Gazisini tanımayan, şehidini hatırlamayan, tarihini bilmeyen ve milli kimliğini terk eden bir milletin bağımsız ve şerefli bir hayatı olduğuna tarih denen ibretlik süreç henüz tanıklık etmemiştir.
Her vatan evladı şehit ve gazilerimizin mirasına sahip çıkmalı ve bayrağı asla yere düşürmemelidir.
Bu düşüncelerle saygıdeğer gazilerimizin Gaziler Günü’nü kutluyor, hepsine sevgi ve şükranlarımı sunuyorum.
Tedavi altında bulunan gazilerimize şifalar diliyorum.
Ayrıca 19 Eylül 1921’de Gazilik unvanını alan Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm milli mücadele kahramanlarına, aziz şehitlerimize ve ebediyete intikal eden gazilerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum.




















Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.