isparta-oto-ekspertizisparta-oto-ekspertiz
ISPARTA AROMATİK BİTKİLERİN MERKEZİ OLACAK
ISPARTA
G.Tarihi: 12.06.2017 10:50
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
“Isparta Aromatik Bitkilerin merkezi olacak”
Gül sektörünün önemli isimlerinden olan Nuri Erçetin Isparta için sevindirici bir haber verdi. Ulusal bazda kurulan Gülyağı ve Aromatik Yağlar Sanayicileri Derneği’nin başkanı olan Erçetin gül ve Aromatik bitkilerle ilgili çok önemli çalışmalara imza atacaklarını söyledi.

Yerel ve ulusal bazda üretim yapan firmaların da üye olduğu dernek çalışmalarına başladı. Erçetin, amaçlarının Isparta’yı Aromatik Bitkilerin Merkezi yapmak olduğunu belirterek, Isparta’nın bu konuda potansiyelinin olduğunu ve değerlendirmek gerektiğini söyledi.

Özellikle gül ile ilgili sektörü iyi analiz ettiklerini belirterek, gülyağı fiyatından, üretim artışına kadar her türlü durumun dengeli bir şekilde götürülmesi gerektiğini belirterek:”Gülçiçeği ve gülyağı fiyatının son yıllarda yüksek olmasının nedeni gülçiçeğinin yetersiz olmasından kaynaklanıyor. Yüksek gülyağı fiyatı pazarı daraltabilir” dedi.

Gülde verimliliğin artırılması gerektiğinin altını çizen Erçetin, gülcülüğün yeniden ele alınması gerektiğini söyledi.

Isparta’daki fabrikalarda yaklaşık 170 kazan bulunduğunu, günde 500 ton çiçek işleme kapasitesi bulunmasına rağmen ortalama % 25 kapasite ile çalışıldığını kaydeden Erçetin, fabrikaların daha verimli çalışması için Aromatik Bitkilere ağırlık verilmesini gerektiğini söyledi.

Kozmetik üzerinde de çalışmaların yoğunlaşması gerektiğini vurgulayan dernek başkanı ve sektörün önde gelen isimlerinden Erçetin, ciddi bir geniş çaplı çalışmaya ihtiyaç bulunduğunu da belirtti.


Görüntünün olası içeriği: 1 kişi
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.