isparta-iyas-marketisparta-oto-ekspertiz
HAYALİM SARIİDRİS’İ İLÇE YAPABİLMEK
ISPARTA
G.Tarihi: 04.12.2017 12:07
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
Kim demiş muhalefet belediyesi hizmet almaz diye?

Sarıidris Belediye Başkanı Ramazan Pala muhalefet belediyesi olduğu için hizmet alamadığını söyleyen belediyeleri Sarıidris’e davet ederek “Sarıidris’te Ramazan Pala tam bir muhalefettir, yamulan yumulan bir adam değildir. Ama hizmet almada hiçbir sıkıntı yaşamıyoruz. Bir şey istemek için aradığımızda daha telefonu kapatmadan hizmet geliyor” dedi. 

GÖÇ ALAN BELDE
Sarıidris’in her geçen gün büyüdüğünü belirten Belediye Başkanı Ramazan Pala, Sarıidris’e dönmek isteyen vatandaşlara ev yapabilmeleri için ucuz arsa ürettiklerini söyledi. Pala “62 tane 2-B arazisinin tapusunu aldık, parselini yapık, yolunu sokağını açtık, vatandaşa ucuz arsa ürettik. İnsanlar bu arsalara, evini yapacak. Atıl vaziyette duran 2-B arazisini belediyeye kazandırdık. Vatandaşa 500 metrekare araziyi 35 bin TL’ye verdik” diye konuştu. 

 HEDEF SARIİDRİS’İ İLÇE YAPMAK
Sarıidris’in karnı tok sırtı pek insanların yaşadığı bir yer olması için çalıştıklarını söyleyen Belediye Başkanı Ramazan Pala “ Biz bunun için gayret ediyoruz. Sarıidris’e hizmet etmek, ibadet etmekle eşdeğer bizim için. Eğer bütünşehir yasası değişirse Sarıidris’i ilçe yapma hayalimiz var. Yenişarbademli, Gönen, Atabey’den bizim hiçbir eksiğimiz yok. Hatta fazlamız var” ifadelerini kullandı.  

YİĞİDİ ÖLDÜR HAKKINI YEME
Muhalefet belediyesi olmalarına rağmen hizmet alma konusunda sıkıntı yaşamadıklarını söyleyen Belediye Başkanı Ramazan Pala “Ben hükümete ve milletvekillerine teşekkür ediyorum. Kamu kurumlarında çalışan kapıcısından, çay getiren elemanına kadar hepsine teşekkür ediyorum. Telefonu açıyoruz, daha kapatmadan hizmet geliyor.  Muhalefet belediyesi hizmet alamaz diyen kişiler gelsin Sarıidris’i görsün. Sarıidris’te Ramazan Pala tam bir muhalefettir, yamulan yumulan bir adam değildir. AK Partili miyim? Hayır, olacak mıyım? Hayır. Ama biz Sarıidris olarak hizmet alıyoruz. Hizmet almıyoruz diye yalan söyleyemeyiz. Yiğidi öldür hakkını yeme” diye konuştu.

MAKAMDA OTURUP HİZMET BEKLENMEZ
Belediye Başkanı olarak her zaman arazide olduğunu belirten Pala, “Muhalefet olarak hizmet alamadığını söyleyenlere şunu söyleyeyim, ilgin yoksa alakan yoksa bunlar olmaz. Zarafet ziyaret yoksa kamu kurumlarına hizmet alamazsın kardeşim. Belediye başkanlarının siyaset yapması normal. Ama sen başkanlık makamında oturup hizmet gelmesini bekliyorsan avcunu yalarsın. Biz makamda oturamıyoruz. Gidip mecburen arazideki yatırımları çalışmaları takip ediyoruz” şeklinde konuştu.

HİZMET YAPACAK KİŞİYE DESTEK OLURUZ
Sarıidris’e yatırım yapacak, hizmet edecek herkese destek olduklarını söyleyen Pala açıklamalarında şunlara yer verdi. “CK Akdeniz Sarıidris’te güneşten enerji üretmek için 25 milyon TL yatırım yapıyor. Biz bu insanların yatırımının önünü açtık geldi şimdi yatırım yapıyor. Bundan Sariidris nasıl fayda sağlayacak? Sokaklarımızdaki aydınlatmaları yapıverse, Sarıidris’ten 3 kişi orada iş bulsa Sarıidris’e katkı demektir. Biz bu insanlara gidip çalışmalarına destek vereceğimizi beyan ederek yatırım gelsin diye çaba gösterdik.

VATANDAŞA UCUZ ARSA
Sarıidris ekonomik sıkıntısı olmayan tek belde. Kahvehanelerde adam bulamazsın, amele bulamazsın, herkes işinde gücündedir. Sarıidris şimdi hiç göç vermiyor. Hatta geri dönüşler başladı. Fakat ev sıkıntısı var. Gelecek insanın önce evini yapması lazım. Vatandaşa ev yapabilmesi için 62 tane 2-B arazisinin tapusunu aldık, parselini yaptırdık, yolunu sokağını açtık, vatandaşa ucuz arsa ürettik. İnsanlar bu arsaları alacak, evini yapacak. Atıl vaziyette duran 2-B arazisini belediyeye kazandırdık. Vatandaşa 500 metrekare araziyi 35 bin TL’ye verdik. Sarıdiris’e göç geleceği görülüyor.

KAVŞAĞA DURUP ARAÇ SAYSINLAR
Konya yoluna durun ve akşama kadar saysınlar Konya tarafına giden araç sayısı ile Sarıidris’e giren araç sayısını karşılaştırsınlar. İl Özel İdaresinde söz verildi. Anayola bağlanan 6 km’lik yol önümüzdeki yıl sıcak asfalt yapılacak. Sarıidris’te gül yeni başladı sayılır. Geçen yıl 120 ton gül ürettik, sadece gülden 1 milyon TL vatandaşın cebine girdi. Günlük 6 ton mantar üretimimiz var. Bunu gören Yalvaç tarafından köylüler geçen gün yeniden geldi. Bizim mantarhaneleri incelediler. Biz bölgeye örnek olabilecek işler yapabilirsek mutlu oluyoruz.

HAYALİM SARIİDRİS’İ İLÇE YAPABİLMEK
Yol lazım mı? Evet, pantolon lazım mı? Evet. Fakat insanın karnı doymadıysa yolun, pantolonun bir önemi olmaz. Ne diyoruz. Karnı tok sırtı pek. Biz bunun için gayret ediyoruz. Bizim önce ekmek kazanabileceği iş üretip insanların karnını doyurmamız gerekiyor. Yol elbette lazım. Devletin imkanları arttıkça yollarda en iyi şekilde yapılacaktır. Sarıidris’e hizmet etmek, ibadet etmekle eşdeğer bizim için. Eğer bütünşehir yasası değişirse Sarıidris’i ilçe yapma hayalimiz var. Yenişarbademli, Gönen, Atabey’den bizim hiçbir eksiğimiz yok. Hatta fazlamız var.  

Sarıidris Belediye Başkanı Ramazan Pala hizmetleri madde madde sıraladı
1-Taşkın koruma çalışması tamamlandı.
2-Bu hava böyle giderse 10 gün sonra Türkiye2de4 ilk olacak bir gölet 6 ayda tamamlanmış olacak. Hava 10 gün daha böyle giderse müteahhit gölet inşaatını bitirip su tutmaya başlayacak.
3-Bölgemizde tek olan barkodlu sulama sistemi kuruldu. Bin 800 dönüm arazi bundan sonra elinizdeki kartı sayaca okutmanızla çalışacak. Yani kartınızda bakiye varsa araziniz sulanmaya başlayacak. Bu çalışmada geçen eylülde başladı, şubatta tamamlandı.
4-Vatandaş sulama yapmak için kartına parayı yükleyince borcu da olmuyor.
5-2018 yılı girmeden yeni bir göletin de ihalesi yapılacak. Bu gölet ile de 2 bin dönüm arazi sulanacak.
Bunun yanında belediyenin periyodik görevlerini zaten yapıyoruz. Sokaklardan, mezarlığa kadar her yerin kilit taşı yapıldı. Bir yerde ayağınız çamura değmez.
6- 2-B  arazisi olan 62 tane tapu belediyeye kazandırılarak, vatandaşa ucuz arsa ürettik.

 Gülses Gazetesi
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.