isparta-iyas-marketisparta-oto-ekspertiz
Hak-İş Konfederasyonu ve Hizmet İş Sendikası Isparta'da Öğrecilerle Buluştu
ISPARTA
G.Tarihi: 05.12.2017 11:48
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

Hak-İş Konfederasyonu ve Hizmet İş Sendikası Genel Başkanı Arslan, Öğrencilerle Buluştu

Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesince düzenlenen “Türkiye’de Sendikacılık ve Hak-İş” konulu konferans ile Hak-İş Konfederasyonu ve Hizmet İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, öğrencilerle buluştu.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinliğin açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Ayyıldız, sendikaların demokrasi ve çalışma hayatının en önemli aktörleri arasında yer aldığını söyledi. Ayyıldız, her geçen gün önemi daha da artan sendikaların hak ve menfaatlerin korunması noktasında büyük rol oynadığını belirterek “Neredeyse yarım yüzyıldır var olan Hak-iş, önemli bir işleve sahip” dedi.

Hak-İş Konfederasyonu ve Hizmet İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan ise 1976 yılında kurulan Hak-İş Konfederasyonu hakkında bilgi vererek 1970’li yıllarda 1000’e yakın sendika, onlarca konfederasyonun bulunduğunu söyledi. Türkiye’nin o dönemde bir kaos dönemi yaşadığını dile getiren Arslan, “Milli bir konfederasyon olarak kurulan Hak-İş, yerli ve milli, bu toprakların ürünü olan aynı zamanda evrensel ilkeleri kendi ilkeleri kabul eden evrensel bir sendika.” dedi.

Sendikalar için demokrasinin çok önemli olduğunu vurgulayan Arslan, demokrasinin olmadığı yerde sendikanın olmayacağını ifade etti. Konuşmasının devamında Hak-İş’in yenilikçi tutumundan bahseden Arslan, “Küreselleşmenin önümüze koyduklarıyla yüzleşmeli, yeni şeyler üretmeli, yeni şeyler söylemeliyiz.” diye konuştu. Türkiye’de 13 milyon SGK’lı çalışanın bulunduğunu söyleyen Arslan, sendikalaşmanın arttırılması gerektiğini işçilerin temsilcilerinin bulunması gerektiğini vurguladı.

Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.