isparta-oto-ekspertiz
Güncel Haber : Mor İnci Hasat Ediliyor!
ISPARTA
G.Tarihi: 29.07.2016 18:59
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

28.07 2016 tarihinde Burdur İl Valisi Şerif Yılmaz, Isparta Orman Bölge Müdürü İsmail Tüfekçi, Burdur İl müdürleri ve Burdur Orman İşletme Müdürü Celal Korkmaz tarafından Burdur İşletme müdürlüğü hudutları içinde yer alan Yeşilova şefliği Akçaköy’ de lavanta hasadını yerinde görmek maksadıyla ziyaret yapıldı.

Itri bitkilerin yetiştirilmesi noktasında elverişli bir alana sahip olan bölgede yaygın olarak yetiştirilmeye başlanan lavanta, Burdur ilinde giderek popularitesini arttırıyor. Akçaköyde 670 dekar alanda dikimi yapılan lavanta, kıraç ve boş arazilerin değerlendirilmesi amacıyla susuz tarımla uğraşan vatandaşlar tarafından tercih ediliyor.

Hoş kokusuyla her zaman süs bitkisi olarak değerlendirilen ve saç dökülmesinden uykusuzluğa kadar birçok rahatsızlığa iyi gelen Lavanta, birinci yılda 1 Kg, ikinci yılda 3-4 kilogram'a kadar verime ulaşmaktadır. Buna bağlı olarak ilk yıllarda dekarda yıllık gelir 250 TL, 4. ve 5. Yıllardan itibaren 2500 TL ye kadar çıkmaktadır.

Lavanta dünyada ticareti en fazla yapılan 15 uçucu yağ bitkisinden biri olup, "Ekstrem koşulların bitkisi" olarak su sıkıntısı olan, besin maddelerince fakir, kötü toprak koşullarında, üreticiler için alternatif bir üretim fırsatı sunuyor.










BURDUR HABER
BURDUR HABERLERİ
HABER AKDENİZ

Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.