isparta-oto-ekspertizisparta-oto-ekspertiz
 GÜNAYDIN’DAN, BOYACI’YA DESTEK
ISPARTA
G.Tarihi: 30.05.2016 12:41
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
Belediye Başkanı Yusuf Ziya GünaydınGül İki Küçük Sanayi Sitesi genel kuruluna katılarak taslak projeyi değerlendirdi. Günaydın taslak projede sona gelindiğini söyleyerek, hazırlanacak orta ölçekli karma sanayi projesinin Türkiye’ye örnek olacağını belirtti. Isparta’ya hizmet ruhu ile çalışıldığına dikkat çeken Günaydın “Hizmetin AK Partisi gök partisi olmaz. Bu Ahmet’in, Mehmet’in, Yusuf Ziya Günaydın’ın projesi değil. Bu Isparta’nın projesi. Esnaf bunu bu şekilde benimsemeli. Ben bu noktada yönetim kurulunun değil, tüm Isparta’nın arkasındayım. Hiçbir zaman partiyi karıştırmadan hizmet ettim. Türkiye’de particiliğin bu şekilde olması lazım” dedi. Belediye Başkanı Günaydın projenin tamamını 3 yıl içinde bitirmeyi hedeflediğini bildirdi.    

HEDEF ÜÇ YILDA BİTİRMEK

Gül İki Küçük Sanayi Sitesinin genel Kurulunda konuşan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, sanayi sitesinin üç yıl içinde bitirilmesi hedefi ile çalışması gerektiğini söyleyerek “Biliyorsunuz memleketimizde bu tür oluşumlar 10-15 yılda ancak bitiyor. Ama bu birazda projelerin doğru yapılamasından kaynaklanıyor. Ben istiyorum ki bu projenin tamamı benim belediye başkanlığım döneminde, üç yıl içinde bitirilsin. Diyebilirsiniz ki bu nasıl olacak? Bir defa adaletli ve dürüst olarak, düzgün bir proje ile yola çıkarsak bu işi üç yıl içinde bitirebiliriz. Belediye olarak bizde bu işe ciddi şekilde sarılacağız ve bitireceğiz” dedi.

ŞEHİRLE BÜTÜNLEŞMİŞ BİR PROJE

Projenin önemine de vurgu yapan Belediye Başkanı Günaydın “Devletle ve milletvekilimizle de bu konuda görüşmelerimiz var. Bir kredi almak için görüşmeler yapılıyor. Böylece bu iş hızlı olarak bitirilebilecek. ITSO Başkan Yarımcımız dedi ki eski sanayi şehir içinde kaldı, trafik keşmekeş oldu, acilen kalkması lazım. Dediği doğru mu? Doğru. Peki bu proje yarın, 10 sene, 20 sene sonra şehir içinde kaldığında kalması mı gerekecek. Hayır, bu sanayi sitesini öyle bir proje ile oluşturmalıyız ki şehir içinde de kalsa, ortasında da kalsa, şehrin bünyesini bozmayacak şehirle bütünleşmiş bir proje olmalı” şeklinde konuştu.


GÜNAYDIN’DAN, BOYACI’YA DESTEK

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın Gül İki Küçük Sanayi Sitesi için kooperatif başkanı Mehmet Boyacı’nın gayretlerinden övgü ile bahsederek “Mehmet Boyacı arkadaşımız olağan üstü iyi niyetli ve heyecanlı bir arkadaş, ama onun o heyecanını istismar eden arkadaşlarda olabiliyor. Diyorlar ki Mehmet Boyacı bunu yapamaz. Bizim belediye olarak bu işe destek olmamamızın birinci nedeni Mehmet Boyacı’nın o heyecanıdır. Heyecan güzel bir olaydır ve insanlığı başarıya ulaştırır. Bu proje hepimizin sahip çıkması ile kısa zamanda uygulanabilir” diye konuştu.

AÇIK ALAN OLMASIN


İşyerlerinde açık alan olmasına ihtiyaç olmadığını bildiren Günaydın “Benim önerim projede dükkanları açık alan, kapalı alan olarak planlamayın. İşyerlerinin tamamı kapalı alan içinde yer alsın ve esnaflar dükkanın içini nasıl değerlendirmek istiyorlarsa o şekilde değerlendirebilsin. Bugün Gül Sanayideki işyerlerinin açık alanlarının büyük bölümünün kapatıldığını kapatılmayan dükkanların önünün ise dağınık ve kötü görünümlü olduğunu görüyoruz. Bu nedenle dükkanların tamamı kapalı alan içinde değerlendirilmeli” ifadelerini kullandı.    

EN KÜÇÜK YOL 20 METRE

Projede her detayı geleceğe hitap edecek şekilde planladıklarını belirten Belediye Başkanı Günaydın “Haritacı arkadaşımız bu projeyi ilk olarak çizdiğinde sanayinin içersinde dağınık dağınık çok sayıda yeşil alan vardı. Toplamı 210 dönümden fazla idi. Bize geldiğinde şurasını düzeltelim, bunu değiştirelim dedik. Dört defa değiştirildi ve bu proje ortaya çıktı. Bu istediğimiz projeye yakın bir çizim. Tam ortasında 120 dönüm bir yeşil alan var. Diğer değişik yeşil alanlardan kalan arazi ise yolların genişletilmesi için kullanıldı. En küçük yol genişliği 20 metre çoğunluğu ise 30 metre yollardan oluşuyor. Tırlar yan yana geldiğinde rahatlıkla geçilebilecek” dedi.

GÖĞÜ KISKANMIYORUZ

Dükkan yüksekliklerinin yapılacak işe göre olabildiğince yüksek planlanacağını söyleyen Günaydın konuşmasında şunlara yer verdi. “Biz bu projede göğü kıskanmıyoruz. En düşük dükkan yüksekliği 6 metre isteyen keresteci, demirci gibi esnafların işyeri yüksekliği ise 10-12 metre olacak. Burası karma bir sanayi olacak. Isparta sanayide yavaş giden bir il. Daha önce Deri OSB yapılmıştı. Karma yapabilmek için 10 yıl uğraşıldı. Burada gül mamulü üreticisi istediği kadar işyeri alıp istediği gibi değerlendirebilecek. Bu projede ortada kalan geniş yeşil alanın altını da otopark yapacağız. Yani küçük sanayi sitesi projesi olarak ortaya çıkan bu projede bir bardakta fırtınalar koparalım.

İSTEYEN 30 BİN METREKARE ALSIN

Bu projede hiç kimseye engel olunmayacak. İsteyen keresteci kardeşim 30 bin metrekare alan alacak. Nasıl olacak. En küçük dükkan 250 metrekare, en büyüğü bin 500 metrekare modülasyon sistemi ile 10 metreden kolonlar konulacak. Böylece dükkanı büyütmek, içerisine asma kat yapmak, büro oluşturmak sorun olmayacak, belediyeye arlıca imar tadilatı için başvurma zorunluluğu olmayacak.


Hizmetin AK Partisi gök partisi olmaz. Bu Ahmet’in, Mehmet’in, Yusuf Ziya Günaydın’ın projesi değil. Bu Isparta’nın projesi. Esnaf bunu bu şekilde benimsemeli. Ben bu noktada yönetim kurulunun değil, tüm Isparta’nın arkasındayım. Hiçbir zaman partiyi karıştırmadan hizmet ettim. Türkiye’de particiliğin bu şekilde olması lazım. Bu proje ile yapacağımız şey var olan sanayiler gibi olmayacak. Pırıl pırıl olacak.”

Gülses
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.