isparta-oto-ekspertiz
“GÖLSU” projesi kapsamında Isparta ilimizde nasibini aldı
ISPARTA 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
EĞİRDİR SORKUNCAK GÖLETİN’DE SONA GELİNDİ
 
DSİ Isparta iline yaptığı yatırımlarla ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Isparta ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.
 
Büyük sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi ve civardaki içme kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenen “GÖLSU” projesi kapsamında Isparta ilimizde nasibini aldı.
DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyuyoruz. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları,  üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor.
Isparta-Eğirdir Sorkuncak Göleti bölge halkına hizmet verecektir. Sorkuncak Göleti’nin gövde dolgusu tamamlanarak su tutulmuştur. Söz konusu proje kapsamında pompa binası inşaatı ve mekanik aksamların montaj çalışmaları devam etmektedir. Sulama sistemi’de tamamlanmış olan Eğirdir Sorkuncak Göleti ile 2.920 dekar zirai arazinin sulanması hedeflenmektedir.
 
Bölge İnsanına Ek Gelir Sağlanacak
Temelden yüksekliği 31 m ve 1,08 milyon m3 su biriktirme hacmine sahip olacak Eğirdir Sorkuncak Göleti tamamlanması ile bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte hem tarlalardaki verim artarak, hem de yörede ürün çeşitliliğini sağlanmaktadır.
Projenin tamamlanması ile 263 kişiye istihdam ve 2019 birim fiyatları ile milli ekonomiye yıllık 4 milyon 380 bin TL gelir artışı sağlanması hedeflenmektedir.
Fiziki Gerçekleşme Seviyesi: %77
Projenin toplam maliyeti: 9.970.936 TL
 
E-irdir-Sorkuncak-G-leti-1E-irdir-Sorkuncak-G-leti-2E-irdir-Sorkuncak-G-leti-3E-irdir-Sorkuncak-G-leti-4E-irdir-Sorkuncak-G-leti-5E-irdir-Sorkuncak-G-leti-6E-irdir-Sorkuncak-G-leti-7E-irdir-Sorkuncak-G-leti-8E-irdir-Sorkuncak-G-leti-9E-irdir-Sorkuncak-G-leti-10

 
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.