isparta-oto-ekspertizisparta-oto-ekspertiz
Dünya ve Türkiye spor antrenörleri Isparta'dan çıkacak...
ISPARTA
G.Tarihi: 28.03.2019 15:46
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
SDÜ HABER BÜLTENİ

SDÜ, Türkiye ve Dünya Spor Branşları İçin Antrenörler Yetiştirecek

Süleyman Demirel Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi genel şemsiyesi altında ''Antrenörlük Eğitimi Bölümü'' açılıyor.
SDÜ Spor Bilimleri Fakültesi'nden ''Atılım Yılı''
SDÜ Spor Bilimleri Fakültesi “Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü” açılışının ardından bir müjde de ''Antrenörlük Eğitimi Bölümü''nden geldi. Bölüme gelecek akademik yılda özel yetenek sınavı ile 60 öğrenci alınacak. Antrenörlük eğitimi lisans programlarından mezun olan sporcularımız uzmanlaşmış oldukları ilgili spor dallarında ''Antrenör'' unvanına sahip olacaklar.



Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) 2019 yılı verilerine göre Türkiye'de 72 Antrenörlük Eğitimi Bölümü bulunuyor. 2015 yılında kurulan SDÜ Spor Bilimleri Fakültesi 2019-2020 Eğitim-Öğretim Dönemi'nden itibaren bu alandaki ulusal bütünlüğe ayak uyduracak.
Spor Tesisleri, Yüzme Havuzu, Performans Laboratuvarı
SDÜ Spor Bilimleri Fakültesi oldukça kullanışlı ve geniş çerçeveli spor tesisleri ve imkânlarına sahip durumda.Olimpik yüzme havuzu, tenis kortları, 2500 kişi/kapasiteli spor salonu, sportif performans laboratuvarına sahip Üniversitemiz, öğrencilerinin uzmanlık alanlarında kendilerini daha iyi geliştirmeleri ve uygulama yapabilmelerine olanak sağlıyor.



SDÜ Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Gürhan Suna şu bilgileri verdi.
''Antrenörlük Eğitimi Bölümünün temel amacı  takım sporları veya bireysel sporların farklı dallarında uzmanlaşmış spor eğitimcilerinin; sporun etik kurallarına önem veren, sporcunun sağlığını ve güvenliğini korumayı ilke edinmiş, ilgili olduğu spor dalında dünyadaki bilimsel ve teknolojik gelişmeleri takip edebilen, her yaştan sporcuyu antrene edebilen, performans testleri, yetenek seçimi ve yönlendirmesi yapabilen, araştırmacı özelliği ile problem olarak gördüğü konularda, üniversite ya da araştırma birimleri ile ortak çalışabilen, niteliklere sahip olmasıdır.
Avrupa ve dünyadaki seçkin üniversitelerin benzeri eğitim veren programlarıyla uyumlu olmak, sahip olduğu laboratuvar, saha ve tesis olanaklarından yaralanarak lisans düzeyinde güçlü bir teorik ve uygulama alt yapısı sağlamak, yüksek lisans ve akabinde açılması planlanan doktora programlarıyla mezunlara araştırma yapma ve kendilerini geliştirme olanağı sağlamak, gelişmiş ülkelerdeki spor alanında ortaya çıkan eğilimleri yakından izleyen, eleştiren, ülkemize uyarlayan dinamik bir yapıya sahip olmak, mezunlara bu doğrultuda geniş bir vizyon kazandırmak, ülkemiz koşullarında yeni kariyer olanakları ve iş bulma kolaylığı sağlamak, araştırmalardan elde edilen bilgileri sportif performansı geliştirmek amacıyla sporcular ve toplumsal boyutta uygulamaya aktarmak, uluslararası çalışmalar ile akreditasyonunu sağlamaktır.
Antrenörlük Eğitimi lisans programlarından mezun olan bireyler hem kamu kuruluşlarında hem de özel sektörlerde geniş bir iş bulma olanaklarına sahip olmaktadırlar. Kamu kuruluşlarının başında Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü bünyesinde ve il/ilçe teşkilatlarında antrenör olarak, Yüksek öğretim kurumlarında çeşitli unvanlarla (uzman, antrenör, akademisyen vb.) istihdam edilirken, özel sektörlerde; spor kulüplerinde, sağlıklı yaşam ve fitness merkezlerinde, özel okullarda antrenör fitness lideri, kondisyoner vb. görevlerde istihdam edilebilmektedirler.''


 

 
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.