isparta-oto-ekspertizisparta-oto-ekspertiz
Burdur'dan Isparta'ya yeni fuar alanı önerisi
ISPARTA 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
Burdur'dan Isparta'ya yeni fuar alanı önerisi

Burdur ili Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kamil Özcan, kentin ulusal fuar potansiyeli olduğunu ancak bunun için bir fuar alanın da şart olduğunu belirtti. AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik de fuarın uluslararası hale getirilmesi için bir fuar alanının şart olduğunu söyledi. Bu nedenle "ortak" iş yapılması önerisini getiren Özçelik, komşu il Isparta ile birlikte hayata geçirilecek projeyle yeni bir fuar alanının kurulabileceğini söyledi. Özçelik, "Isparta ayrı Burdur ayrı demeyelim, ilk defa ortak bir iş yapalım o da fuar alanı olsun. Yarısı Burdur, yarısı Isparta sınırında olsun. Avrupa'da gördük şehirler iç içe girmiş vaziyette. Burdur hazır, Isparta'da da hazırsa hayata geçirelim engel tanımayalım" dedi.

Teke Yöresi fuarına sahip çıktı

GL Platform Fuarcılık Genel Müdürü Gül Ceylan, tarım, hayvancılık ve yem teknolojileri sektörünün en iyi firmalarının fuarda biraraya geleceğine dikkat çekti. Ceylan, "Biz Burdur için çok heyecanlıyız. Bunun nedeni Burdur fuarına sahip çıkıyor. Teke yöresi sahip çıkıyor. Fuarımızda yeni ürünlerle birlikte hayvansal ve bitkisel ürünlerin işlenmesine yönelik yeni teknolojilerin tanıtımları da olacak. İşletmeler arasında yeni ticari ilişkiler kurulması, pazar payının artırılması ve geleceğe dönük akılcı yatırımların yapılmasına da aracılık edecek. Bizi yalnız bırakmayan üreticilerimize gönülden teşekkür ediyoruz" dedi.

Üreticiler alıcılarla buluşacak

Teke yöresi olması nedeniyle Burdur'un yanısıra Denizli, Afyonkarahisar, Isparta ve Antalya'yı da kapsayan fuar, sektörel üretimin her aşamasında yer alan firmaları biraraya getirip yeni işbirliklerine de zemin hazırlayacak. Tarımsal kimya ürünleri, ekolojik ve organik tarım, traktör ve biçerdöver, tarım makinaları, sulama, seracılık, toprak ölçüm sistemleri, zirai ilaçlar, bahçe ekipmanları, gübre ve veterinerlik hizmetlerine yönelik stantlar da fuar ziyaretçilerini ağırlayacak.

En güzeli seçilecek

Fuar, ayrıca düzenlenecek yarışmalarla renkli görüntülere de sahne olacak. Burdur İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ve Burdur Kırmızı Et Üreticileri Birliği tarafından ilk kez düzenlenecek "En Verimli Besi" yarışmasında Teke Yöresinin üstün genetik ve ırk özelliklerine sahip ırkları boy gösterecek. Burdur Köy-Koop ve Burdur Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından düzenlenecek 2. Honamlı Keçi ve Teke Güzellik Yarışması ile heyecan doruğa çıkacak.

Ziyaretçiye sürpriz ödüller

Fuar ziyaretçisi çiftçiler ise fuar alanı girişinde dolduracakları bilgi formu ile kayıt altına alınacak ve noter huzurunda gerçekleştirilecek kura ile çeşitli ödüllerin sahibi olacak.
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.