isparta-oto-ekspertiz
6 MİLYON YENİ BELGE GETİRİLDİ
ISPARTA
G.Tarihi: 12.06.2017 19:09
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

Süleyman Demirel Demokrasi ve Kalkınma Müzesi'ne 6 Milyon Yeni Belge


DOKUZUNCU Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in siyasi yaşamını anlatan, içerisinde belge, fotoğraf ve kıyafet gibi eserlerin sergilendiği Süleyman Demirel Demokrasi ve Kalkınma Müzesi'ne 6 milyon yeni belge getirildi. Müze Müdürü Osman Siviloğlu, yeni belgelerin tasniften sonra yalnızca araştırmacılara açılacağını söyledi.

Süleyman Demirel Demokrasi ve Kalkınma Müzesi'ne 6 Milyon Yeni Belge

Türkiye'nin siyasi geçmişinin 55 yılına damgasını vuran 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in kardeşi işadamı Şevket Demirel tarafından Isparta'nın Atabey İlçesi'ne bağlı İslamköy'de yaptırılan ve 26 Ekim 2014 tarihinde açılan Süleyman Demirel Demokrasi ve Kalkınma Müzesi'ne yeni materyaller getirildi. 6 milyon 226 bin 100 belge, 126 bin fotoğraf, 46 bin kitap, 42 bin gazete/dergi, 6 bin video ve 6 bin çeşitli eşyadan oluşan toplam 6 milyon 452 bin 100 materyalin yer aldığı müzeye Demirel'in Ankara Güniz Sokak'taki evinden alınan ve arşivlerden çıkarılan 6 milyon yeni belge daha eklendi.

KÜTÜPHANE OLUŞTURULACAK

10 bin klasörden oluşan belgelerin tasnif ve ayrıştırmasına başlandı. Devlet yazışmaları, uluslararası anlaşmalar, Türkiye ile alakalı çalışma projeleri, stratejik planların da aralarında bulunduğu belgeler için ayrı bir kütüphane oluşturulacak. Bu materyaller yalnızca özel izinle araştırma görevlilerine açılacak. Ayrıca materyaller için özel bir web sitesi de kurulacak.

'TASNİF YAPIYORUZ'

Müze Müdürü Osman Siviloğlu, 10 bin klasör içerisinde 6 milyondan fazla belgenin getirildiğini belirterek, bunlar için 720 bin metrekare alanda konuşlu bir müzede büyük bir kütüphane kurduklarını ve yeni belgeleri tasniften sonra burada araştırmacıların kullanımına açacaklarını söyledi. Siviloğlu, "10 bin klasör içerisindeCumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in Devlet Su İşleri (DSİ) genel müdürlüğünden Zincirbozan sürgününe, başbakanlığından cumhurbaşkanlığına kadar geçen süreçte biriktirdiği 6 milyon belge var. Şu an otomasyon devam ediyor. Tasnif yapıyoruz. Bu belgelerin tamamını kurulacak web sitesine de yükleyeceğiz. Tüm dünyadaki araştırmacıların faydasına sunacağız" dedi.
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.