isparta-oto-ekspertiz
Yıldız Öğretmen, öğrenciler ile birlikte doğal ilaç üretti
Isparta Haberleri 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA



BİLGİ GÜÇTÜR

            Öğrencilerin hayatlarını değiştiren Yıldız Öğretmen Çetintürk, öğrencilerin bilimsel bilgilere ulaşması için deney ve araştırma kültürünü aşılamaya çalıştığını anlattı.

 

 Öğrencilerin

hayatlarını

değiştiren

Yıldız

Öğretmen»

            Dokundukları öğrencilerinin hayatını değiştiren, eğitimde üstün başarı gösteren, projeler geliştiren, farklılık ortaya koyan «Yıldız Öğretmen» hikâyelerine bir halka da Isparta’da eklendi.

            2004 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi’nden (SDÜ) mezun olan ve 5 yıl özel sektörde görev yaptıktan sonra Millî Eğitim’e geçen Oğuzhan Çetintürk, yaptığı projelerle «YILDIZ ÖĞRETMEN» seçildi

» Öğrenciler ile birlikte

Doğal ilaç üretti

            » Fen Bilgisi Öğretmeni Oğuzhan Çetintürk, öğrencileri ile birlikte Doğal İlaç üretti.

            » Fen ve Teknoloji Dersi’nde ‘Özel Kalem Müdürü’ uygulaması başlattı.

            » Fen Bilimleri Gazetesi çıkardı.

            «YILDIZ ÖĞRETMEN» Oğuzhan Çetintürk, projelerinin hikâyesini şöyle paylaştı:

            ''Öğrencilerin bilimsel bilgilere ulaşması için araştırma yaparken hayvanlar üzerinde yaşayan haşereleri etkisiz hale getirmek için doğal ilaç ürettik. Konya Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi desteğiyle yöresel bir bitkiyi (termiye) kaynatıp tatlandırdık. Suyunu üniversite desteği ile incelediğimizde haşereleri yok ettiğini gördük. Ürettiğimiz ilaç yörede halk tarafından kullanılıyor.

            Ders Özel Kalem Müdürleri projesiyle de çocuklara yetki vererek sorumluluk bilinci kazandırmayı hedefledim. Her sınavın ardından en yüksek notu alan öğrenci ‘özel kalem müdürü’ oluyor. Ödevleri kontrol edip, teneffüslerde sessizliği sağlıyor. Ayrıca çocuklara bir isteği olup olmadığını sorarak kendilerini iyi hissetmesini ve derse ilgi duymasını da sağlıyorum. Fen ve teknoloji dersinde çok olumlu sonuçlarla karşılaştım. Öğrencilerin başarısı ve ilgisi arttı. Daha çok ders çalışıyorlar.''

Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.