isparta-iyas-marketisparta-oto-ekspertiz
 “NİHAİ HEDEFİMİZ,  TAM DEMOKRASİDİR”
Isparta Haberleri
G.Tarihi: 10.12.2015 23:46
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
AK PARTİ MİLLETVEKİLİ SAİD YÜCE ''2015 ZOR BİR YIL OLDU''

Ak Parti Isparta Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Said Yüce, 13 yıllık Ak Parti hükümeti ile ülkenin insan hakları adına çok ciddi gelişmeler yaşadığını belirterek; “Ancak, ülkemizin dışında gelişmesine rağmen ülkemizi de yakından ilgilendiren olaylar nedeniyle 2015 yılı insan hakları açısından zor bir yıl oldu” dedi.

 
Bugün 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü… Özellikle Dünya’da insan hakları konusu en acı ve zor konulardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Başta savaşlar olmak üzere; savaş nedeniyle ülkelerini terk etmek zorunda kalan insanlar yani mülteciler, kadına şiddet, çocuk işçiler, demokratik haklarını kullanırken hayatını yitiren insanlar ve çocuk gelinler gibi pek çok alanda insan hakları maalesef hiçe sayılıyor.

MİLLETVEKİLİ YÜCE, ÖZLER’İN  SORULARINI YANITLADI

Böylesine önemli bir gün öncesinde Ak Parti Isparta Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Said Yüce, Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü ve Genel Yayın Yönetmeni Yunus Özler’in sorularını yanıtladı.

YÜCE; “İNSANLAR DİN, DİL, IRK  AYRIMI GÖZETMEKSİZİN EŞİTTİR”

Bugün itibariyle başlayan 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü ile İnsan Hakları ve Demokrasi Haftası dolayısıyla önemli konulara değinen Yüce; “Bilindiği gibi 10 Aralık 1948’de Birleşmiş Milletler Genel Kurulunca kabul edilen ve dünyada insan haklarının Anayasası olarak kabul edilen İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi ile dünya üzerindeki tüm insanların cins, ırk, din, dil ya da başka bir nedenle hiçbir ayrım gözetilmeksizin yalnızca insan oluşlarından dolayı eşit, özgür ve onurlu yaşama hakkına sahip olmalarını garanti altına almıştır. Savaşlar ve felaketlerin bir daha yaşanmaması için oluşan evrensel mutabakatın eseri olan Beyanname, taşıdığı ilke ve değerler ile insanlığın aydınlık yüzünü temsil etmektedir.

“13 YILLIK AK PARTİ İKTİDARINDA İNSAN HAKLARI  BAKIMINDAN ÇOK ÖNEMLİ MESAFE KAT ETTİK”

İnsan hakları, bütün insanlığın ortak değeri, bütün uygar ülkelerin ortak paydasıdır. İnsanlar arasında hiçbir zaman ayrım gözetmeksizin onlara hür, eşit bireyler olarak muamele etmek, insan hakları kavramının özüdür. İnsan hakları, çağdaş toplumların temelidir. İnsan hakları demokrasinin vazgeçilmez unsurudur. 13 yıllık Ak Parti hükümetleri boyunca, Ülkemizde insanımızın hak ettiği değere ulaşabilmesi, tüm hak ve hürriyetlerden tam manasıyla istifade edebilmesi için çok kapsamlı reformlar gerçekleştirdik ve bu reformları uygulamaya eksiksiz yansıtabilmek ve kalıcılığını sağlayabilmek için gerekli olan yasal düzenlemeleri hızla hayata geçirdik.

“İNSAN HAK VE HÜRRİYETLERİNİ  TEMİNAT ALTINA ALDIK”

Ak Parti Hükümetlerimiz döneminde yapılan hukuki düzenlemeler sayesinde; devlet ile halk arasındaki kaynaşmanın sağlanması, din, dil, vicdan ve düşünce hürriyetinin teminat altına alınması, ülkemizde kullanılan farklı dil ve lehçelerin öğrenilmesi ve televizyon yayınları yapılması, ifade özgürlüğü, toplantı özgürlüğü, ekonomik ve sosyal haklar gibi birçok alanda önemli ilerlemeler sağlanmıştır.

“SADECE İNSANIN DEĞİL, HAYVAN VE  BİTKİLERİN DE HAK VE HUKUKU VARDIR”

Kaldı ki, biz bu olaya sadece insan hakları bakımından bakmıyoruz. Hayvanların da, bitkilerin de hakkı olduğuna inanıyoruz. Çünkü, insanlar kadar hayvan ve bitkilerin de hak ve hukuklarının korunmasının önemli olduğunu düşünüyoruz. Bilindiği gibi ülkemizde geçmiş yıllarda darbe ve vesayet dönemleri yaşandı. Bu durumlarda insanların hak ve hukukları adeta yok sayıldı ve çiğnendi. Ama, Ak Parti 13 yıl önce iktidara geldiğinde ilk yaptığı işlerden birisi de bu hak ve hürriyetlerin yani insan haklarının yerini bulmasını sağlamak için çalıştı. Bizde bugün aynı doğrultuda çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Kısacası Yeni Türkiye sloganıyla çıktığımız bu yolda insan haklarının tam olarak uygulanması veya yerine oturtulması adına çok önemli gelişmeler sağladık.

“NİHAİ HEDEFİMİZ,  TAM DEMOKRASİDİR”

1 Kasım seçimleriyle yine tek başına iktidar olan partimizin kurduğu hükümet, 13 yıldır olduğu gibi bundan sonra da insan hak ve hürriyetleri noktasında tam demokrasi adına çalışmalarına devam edecektir. Bu konuda da çok önemli mesafeler alınmış ve tam demokrasiye son derece yaklaşılmıştır. Bizde, TBMM İnsan Hakları Komisyonu olarak bu konuda gece – gündüz demeden gayret sarfederek çalışacağız.

“2015 İNSAN HAKLARI  BAKIMINDAN ZOR BİR YIL OLDU”

Bilindiği gibi son yıllarda dünyada ülkeler arasındaki savaş ve çatışmalar arttı. Bu durum 2015 yılında daha da artarak kendini gösterdi. Bu nedenle binlerce insan hak ve hürriyetlerinden mahrum bırakıldığı gibi, binlercesi de hayatını kaybetti. Bu konuda ülkemiz yani Türkiye, istemeyerek de olsa bu olayların içinde buldu kendini. Zira, Suriye’de Esed zulmünden kaçan milyonlarce insan ülkemize sığındı. Türkiye, insan hak ve hürriyetlerine duygu saygı çerçevesinde bu mülteki kardeşlerimizi içeri alarak onları yedirdi, içirdi, giyindirdi. İnsan Hakları konusunda üzerine düşen göreve yaptı. Biz, Türkiye olarak şimdi bu görevi diğer ülkelerin de yapmasını bekliyor ve istiyoruz” dedi.

“KOMİSYON ÇALIŞMALARIMIZA  BU HAFTA BAŞLIYORUZ”

Ak Parti Isparta Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Said Yüce, geçtiğimiz hafta belirlenen Komisyon Başkan ve Üyelikleri çerçevesinde kendisinin de üyeliğine seçildiği İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’nun bu hafta içerisinde toplanarak çalışmalarına başlayacağını açıkladı.

“HAKLARIN ÇİĞNENMEDİĞİ BİR DÜNYA DİLEĞİYLE…”

Milletvekili Yüce, Hak arama bilincinin ve haklara saygılı olma şiarının yaygınlaştığı, hak ve hürriyetlerin dili, dini, ırkı, rengi, düşüncesi, cinsiyeti ne olursa olsun herkes için olduğu gerçeğinin sadece sözde değil özde kabul edilip yaşatıldığı bir dünyaya ulaşılması temennisiyle tüm insanların 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Gününü kutladığını sözlerine ekledi.


2015, zor bir yıl oldu

Demokrat Gazetesi
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.