isparta-oto-ekspertiz
ISPARTA TARIMDA BÜYÜYOR
Isparta Haberleri
G.Tarihi: 26.11.2015 22:42
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

Tarım ile büyüyoruz

Tarımın kalbi Isparta’da atıyor



Isparta Ticaret Borsası tarafından her yıl düzenlenen Göller Bölgesi Yayla Şartlarında Tarım ve Hayvancılık Fuarının bu yıl 11’ncisi gerçekleştirildi. Açılışta Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar, önümüzdeki yıl fuarı daha geniş katılım ve farklı içeriklerle Gökkubbe Fuar Merkezinde yapacaklarını söylerken, Vali Özkan da Isparta’nın tarımdaki ilerlemesini takdirle karşıladığını ifade etti.



Sayın Valim, Sayın Belediye Başkanım, Sayın TOBB Başkan Vekilim, Değerli Oda/Borsa Başkanlarım, Daire Müdürlerim, Kıymetli katılımcılar ve Basın Mensupları,
Isparta Ticaret Borsası olarak Isparta’nın ilk ve tek sektörel organizasyonu olan Göller Bölgesi Yayla şartlarında Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın 11’incisini açmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu mutluluğumuzu paylaşan siz katılımcılara şükranlarımızı sunuyoruz.
 
Fuarımızın amacı, tarım ve hayvancılık sektörlerindeki en son gelişmelerin ve yeniliklerin bu sektörü oluşturan en başta üreticimize, tüccarımıza ve tüm diğer paydaşlarımıza ulaşmasını sağlamaktır. Bu da İlimiz ve bölgemiz tarım ve hayvancılığının gelişimi açısından büyük bir öneme sahip olduğunu ortaya koymaktadır. Bundan sonra Isparta Ticaret Borsası olarak amacımız  fuarımızı daha geniş katılımlı bir ihtisas fuarı düzeyine taşımaktır. Bu yıl son defa Süleyman Demirel Kongre Merkezinde gerçekleştireceğimiz fuarımızı inşallah gelecek sene daha geniş katılım ve farklı içeriklerle Isparta Belediye Başkanımızın da sözüne ve desteklerine  dayanarak Gökkubbe Fuar Merkezinde gerçekleştirmeyi planlıyoruz.
 
Isparta Ticaret Borsası olarak en büyük hedeflerimizden biri Isparta’nın ürettiği ürünlerin tanıtımını yapmak ve ürünlerimizin dünya çapında yeni pazarlara girmesini sağlamaktır. Tüm paydaşlarımızın da desteğiyle tarımda Isparta markası ve markalarını oluşturmalıyız. Kurulduğumuz 1996’ dan bu yana Isparta’da tarım ekonomisini geliştirmek için çalışıyoruz.Her ortamda ilimizi tanıtmak için çaba gösteriyor; üyelerimizden aldığımız sektörel sorunları ilgili kurum ve  bakanlıklar nezdinde çözmek için uğraş veriyoruz.
 
Borsamız ve Isparta Tarım Ticaretinin son 10 yıllık dönemine bakıldığında 2006 yılında 282 olan üye sayımız 2015 yılında 578’e; 2006 yılında 157 milyon TL olan yıllık işlem hacmi 2014 yılı sonunda hedefimizi aşarak 704 milyon TL’ye ulaşmıştır. 2015 yılsonu hedefimiz 800 milyon TL’dir.
 
   Borsamızca kayıt altına alınan Isparta tarım ekonomisi ticari hacmi  hızla 1 milyar TL’ye doğru büyümektedir.Ancak halen daha kayıtdışı faaliyet gösteren onlarca firma bulunmaktadır.Kayıtdışı firmalar nedeniyle üreticilerimiz her dönem mağdur edilmekte veya dolandırılmaktadır.Tarım ve hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren tüccarlarımızın Borsamıza kayıtlı olarak faaliyet göstermesi hem vergi indirimlerinden faydalanmalarını sağlayacak hem de kayıtdışı firmaların üretici tarafından tercih edilmesini engelleyerek mağduriyetlerin önüne geçilecektir.
 
 Her geçen gün büyüyen tarım ekonomimiz  yeni yatırım ve teşviklerin önünü açmaktadır. Son dönemlerde IPARD ve  Tarım Bakanlığımızca bölgemize yönelik verilen desteklerle yeni yapılan yatırımlar bunların göstergesidir.Sadece TKDK tarafından onaylanan 162 proje ile yaklaşık 124 milyon TL’lik yatırım ilimize kazandırılmıştır.Bu desteklerle 26 yeni soğukhava deposu yapılarak ilimiz ülkemizdeki en büyük depolama kapasitesine sahip il haline gelmiştir.Bu gelişmeler  hem bizim için büyük gurur kaynağı olmakta, hem de ülkemizin 2023 yılı hedefine katkı açısından büyük önem arz etmektedir. Önümüzdeki yıl itibariyle başlayacak olan IPARD 2 destek programı ile de bu rakamın daha da yükseleceğine inanıyoruz.  
 
 
     Bu yolda bize destek veren ve açılış töreninde yanımızda olan sizlere teşekkür eder, saygılar sunarız. 

 

Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.