isparta-oto-ekspertizisparta-oto-ekspertiz
ISPARTA EMNİYETİ HEPSİNİ YAKALADI
Isparta Haberleri
G.Tarihi: 19.01.2016 23:54
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
Asayiş Şube Müdürlüğümüzce, vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini sağlamak, ilimizde suç işlenmesini önlemek ve işlenmiş suçların faillerini tespit edip, yakalamak için çalışmalarımız kesintisiz olarak devam etmektedir.
 
İstanbul Yolu üzerinde bulunan trafo merkezinde at arabalı şahısların elektrik kablolarını çalmakta oldukları bilgisi verilmesi üzerine olay yerine intikal eden Asayiş Şube Müdürlüğümüz ekipleri kendilerini fark eden ve kaçmaya çalışan iki bayan şahsı yaşanan kovalamacanın ardından yakalayarak gözaltına almışlardır.
Olay yerinde yapılan incelemede şahısların trafo merkezinin tel örgüsünü kırarak içerden almış oldukları yüksek gerilim kablolarını at arabasına yükledikleri anlaşılmış olup, trafo merkezinin görevlileri çağrılarak çalınan elektrik kabloları teslim edilmiştir.
Yakalanan N.U. ve G.U. isimli bayan şahıslar “İşyerinden ve Kurumdan Hırsızlık, Mala Zarar Verme” suçlarından gerekli yasal işlemler yapılmış olup, sevk edildikleri adli makamlarca TUTUKLANAN şahıslar cezaevine gönderilmişlerdir.
 

           
 
Geçtiğimiz günlerde Halk Otobüslerine ait otoparkta gece saatlerinde park halinde bulunan 8 otobüsün havalı kapılarının zorlanarak açılması sonucu içeride bulunan otobüslere ait telsizler ile iki araçtan değişik miktarlarda para çalınması olayı ile ilgili olarak ekiplerimizce gerekli incelemeler yapılarak faillerin tespiti ve yakalanmasına yönelik çalışmalara başlanılmıştır.
Park halindeki otobüslere ait güvenlik kameraları ve çevredeki kameraların incelenmesi sonucu eşkal tespiti yapılan şahısların C.E., E.A. ve U.D. isimli şahıslar olduğu, sabaha karşı 04:00 – 05:00 saatleri arasında otobüslerin kapılarını zorlayarak açtıkları ve içeride bulunan telsizler ve paraları aldıkları anlaşılmıştır.
Yapılan takip sonucu başka bir ilde bulundukları tespit edilen şahıslar görevlilerimizce bulundukları yerde çaldıkları telsizler ve paralar ile yakalanmışlardır.
Görevlilerimizce bulunan çalıntı telsizler ve paralar müştekilere teslim edilmiş olup, şahıslar hakkında gerekli yasal işlemler yapılarak adli makamlara sevk edilmişlerdir.
Sevk edildikleri adli makamlarca TUTUKLANAN E.A. ve U.D. isimli şahıslar cezaevine gönderilmişlerdir.


3-  4 YIL 2 AY KESİNLEŞMİŞ HAPİS CEZASI OLAN ŞAHIS YAKALANDI:
 
Asayiş Şube Müdürlüğümüzce hakkında “Herkesin Girebileceği Bir Yerde Bırakılmakla Birlikte Kilitlenmek Suretiyle Hırsızlık” suçundan dolayı 4 Yıl 2 Ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve yürütülen bir soruşturma kapsamında ifade vermediğinden dolayı aranmakta olduğu anlaşılan M.K. isimli şahsın yakalanması amacıyla yürütülen çalışmalar neticesinde Bahçelievler Mahallesinde bir ikamette bulunduğu bilgisi elde edilmesi üzerine bahsi geçen ikamete gidilerek ikamette bulunduğu anlaşılan şahıs yakalanmıştır.
Hükümlü M.K. isimli şahıs hakkında Asayiş Şube Müdürlüğümüzce gerekli işlemler yapılmış olup, sevk edildiği adli mercilerce TUTUKLANAN şahıs cezaevine gönderilmiştir.
 
 
Yalvaç İlçe Emniyet Müdürlüğümüzce ilçemizin giriş ve çıkış noktalarında yol kontrol ve denetim çalışmaları sırasında durumundan şüphelenilerek durdurulan bir araçta yapılan kontrolde aracın içerisinde bir adet av tüfeği bulunduğu anlaşılarak incelemeye alınmıştır.
Yapılan incelemede pompalı olduğu anlaşılan av tüfeğinin kısa dipçikli olduğu ve namlu uzunluğunun 43 cm. olduğu ayrıca haznesinde ise 4 adet dolu fişek bulunduğu anlaşılmıştır. Namlu uzunluğu 45.72 cm den kısa olmaması, dipçiğinin kısalabilir, katlanabilir veya tabanca tipli olmaması gereken av tüfeğinin ayrıca haznesinin 3 ile sınırlı olması gerekirken konuyla ilgili 2521 Sayılı Kanunda belirtilen hususlara uygun olmadığı anlaşılarak tüfek muhafaza altına alınmıştır.
Araç sürücüsünün av tüfeğinin kendisine ait olduğunu ve ruhsatı bulunmadığını beyan etmesi üzerine gerekli yasal işlemler yapılarak şahıs adli makamlara sevk edilmiştir.
 
 
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.