isparta-oto-ekspertizisparta-oto-ekspertiz
ISPARTA DAMGACI SOKAK KADERİNE TERK EDİLİYOR
Isparta Haberleri
G.Tarihi: 01.12.2015 11:15
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
Artık Kültür Sokağı Olsun

Belediye Meclis Üyesi ve Elele Derneği Başkanı Canan Aydın, uzun zamandır uğraş verdikleri Damgacı Sokak’ın, Kültür Sokak’ı olmasını istediklerini söyledi.

Aydın, “Amacımız Isparta tarihine hizmet etmek” dedi.  

'Zira sahipsiz metruk evler hem yangın riskiyle karşı karşıya, hemde madde bağımlısı, fuhuş yapanı hepsi buralarda kendilerine yer bulabiliyor.'

 Belediye Meclis Üyesi ve Elele Derneği Başkanı Canan Aydın Damgacı Sokakta bulunan tarihi evlerin tamamının gerçekten değerlendirebilecek kişilere verilmesi ile kafeler caddesine alternatif bir kültür sokak inşa edilebileceğini söyledi. Aydın “biz bu tür önerileri getirince diyorlar ki bu kadın her şeyden mi anlıyor? Herkes bu işlere el atsa, bizi eleştirme yerine birazda kendilerine ben niye yapmıyorum diye sorsalar iyi olacak bu şehir hepimizin” dedi.  

TARİHİ EVLER KADERİNE TERK EDİLİYOR

Isparta’daki tarihi evlerin kaderine terk edilmesine tepki gösteren Belediye Meclis Üyesi ve Elele Derneği Başkanı Canan Aydın Damgacı sokaktaki tüm evlerin iyi bir değerlendirme ile yeniden ele alınarak Isparta’nın Kültür sokağının oluşturulabileceğini söyledi.

BU BİNALAR BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİ

Kültür Müdürlüğü olarak kullanılan binanın Elele Derneğine verilmesin ardından Gül Köşkü haline getirilerek hareket kazandığına dikkat çeken Aydın “buraya hafta içi günde 50-60, hafta sonları ise 100-150 ziyaretçi geliyor. Tüm binalar bu şekilde değerlendirilebilir. Hatta versinler hepsini biz onları yeniden ele alıp hayat kazandırmaya talibiz” diye konuştu.  

AMACIMIZ ISPARTA’NIN TARİHİNE HİZMET

Isparta’nın tarihi ve kültürel özelliklerini korumak için projeler ürettiklerine dikkat çeken Aydın kendisine yöneltilen eleştirilere ise “Bizim amacımız burada Isparta’nın tarihine hizmet. Bana bazen diyorlar ki bu kadın her şeyden mi anlıyor? Herkes bu işlere el atmalı, bizi eleştirme yerine birazda kendilerine ben niye yapmıyorum diye sormalı. Isparta hepimizi ortak yaşam yeri. Burada daha iyi şartlarda yaşamak mümkün. Burası tarihi bir sokak, niye tinercilerin yeri olsun ki. Bütün kentler tarihi yerlerini korurken biz niye korumayalım?” diyerek cevap verdi.

GEÇERKEN İÇİM SIZLADI

Kaderine terk edilen binaların içini sızlattığını söyleyen Aydın “Şu yukarıda peş peşe iki konak yandı. Orada hala inşaat artıkları duruyor. Geçerken benim içim sızladı. Eğer bu alanlar gerçekten sit olarak görülüyorsa, temizlenip ilgili kurumlarca halledilmesi gerekir. Gül Köşkü bize verildiğinde, bu konak oturulmaz durumdaydı. Şuanda cazibe merkezi haline geldi. Bu evler kullanıcılarına verilmesini talep ediyorum. Biz burayı nasıl değerlendirdiysek, diğer yerlerde değerlendirilebilir. Artık biz burada randevusuz çalışmıyoruz. Bu ortamlarda yaşamak insanların hoşuna gidiyor” diye konuştu.

GENÇLER KAFELER CADDESİNDEN ÇIKMAZ OLDU

SDÜ öğrencilerinin Kafeler Caddesi dışında bir yere gidemediğini belirten Belediye Meclis Üyesi ve Elele Derneği Başkanı Canan Aydın “Isparta’da bir kafeler sokağı var. Bu alan çok sıkıştı, üniversite gençliği o sıkışıklığın içine kapatılıyor. Defalarca söyledim. Kafelere alternatif lazım. Alternatif Damgacı Sokak olabilir. Yapılsın yada yapılmasın, bir farkındalık oluşturmak amacım. Yıkılmakta olan yerleri bizim gibi insanlara versinler yaşanabilir hale getirelim. Buraya her gün onlarca misafir geliyor. Bugün öğleden sonra 50 kişilik bir grup misafirimiz olacak. Kendi yaptığımız pastaları, mantıları ikram ediyoruz. Eski ve otantik bir ev olduğu için gelenler çok mutlu oluyor. Annelerine, nenelerine ait eşyalarla döşenmiş olması eski Isparta evi olması ve huzur veren bir yer olması ilgi çekiyor” şeklinde konuştu.

BURASI KESİNLİKLE YIKILMAMALI

Yıkılmaya terk edilen binaların yerine yine aynının yapılması gerektiğini söyleyen Aydın “Başka illerde bu tür kültür sokakları var. İlimiz de Yalvaç’ta var tarihi evler. Korunma altına alınmış evler. Şehrin merkezinde bir sürü tarihi konak var yıkılsın, yakalım, yerine başka bir şey yapalım diye bekleniyor. O arsa üzerine aynısını yapmadığınız takdirde buralara bir şey yapamıyorsunuz. Buranın sadece bir çatısı 26 bin TL’ye onarıldı. Kapıları camları her tarafı değiştirmemiz gerekti. Evin korunması gerekiyordu. Bahçemizi yaptırıyoruz şuanda bahçemizde cazibe haline gelecek. Orayı da düğün salonu değerlendireceğiz, büyük organizasyonlar yapacağız. Biz bu sokak sitleri ile kültür sokağı olsun istiyoruz. Bunun üstünde çok duruyoruz. Olacağına da inanıyoruz” dedi.
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
isparta-yemek-siparis-tabldot-telefon-lokanta-safir-toplu-yemek

isparta-askeri-malzeme-urunler-bot-outdoor-giyim

isparta-in-giyim-ürünleri-magazasi

gozde-balik-isparta-balik-siparis-telefon

isparta-detayli-oto-yikama

turker-kapinda

isparta-ambalaj-kullan-at-malzemeleri

isparta-cam-balkon-albert-genau-ucuz-kampanyaifiyatlari

isparta-KONTEYNER-PRAFABRİK-EV-KONUT-UCUZ-KAMPANYA-DAVRAZ

isparta-temizlik-sirketi-telefon

isparta-aktar-baharat-bitkisel-yaglari

isparta-protez-peruk-perma-anatomik-sac-kesimi-boyama

isparta-pastane-yas-pasta-siparis

isparta-laptop-tablet-tamiri

isparta-samziman-tamiri-MMT-vites-toyota-servisi

isparta-sarkuteri-peynir-zeytin-urunleri

ISPARTA uygun avm

isparta-sarkuteri-yoresel-urunler-cig-sut-et

isparta-gunes-elektrik-paneli

isparta-sanziman-hidrolik-direksiyon-tamiri

isparta-oto-muzik-sistemleri

ısparta gül lokumu

ısparta cam balkon

ısparta duşakabin

ISPARTA bilgisayar tamiri

ISPARTA CAM BALKON

ISPARTA uygun avm

ısparta kasap

ISPARTA sineklik

ISPARTA BOYA MALZEMELERİ

süpürge toz torbası

Gücü Etkisinde
Isparta Haberleri
Isparta Reklam

ÇOK OKUNANLAR