isparta-oto-ekspertizisparta-oto-ekspertiz
ISBAŞ, yok satıyor ek yatırım planlanıyor
Isparta Haberleri
G.Tarihi: 15.12.2015 09:34
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

Yusuf Ziya Günaydın'ın 2009'da yeniden belediye başkanı seçilmesinden sonra Isparta Belediyesi'ne kazandırılan ve zaman içerisindeki yatırımlarla yeniden Belediyenin altın yumurtlayan tavuğu haline gelen ISBAŞ, pazar payını giderek artırıyor. Makine parkını yenileyip, yeni takviyeler yapan ISBAŞ, iç ve dış piyasadan artan talepleri günlük 80 bin adet bimsblok üretimi ile karşılayamaz duruma geldi. Bu nedenle fabrika zaman zaman sevkiyat durdurma kararı bile alıyor, müşterilere 'mal yok' cevabı veriliyor.

ISBAŞ Genel Müdürü Ömer Tahir Gürakan, günlük 80 bin adet bimsblok üretiminin artık yeterli gelmediğinin altını çizdi. Fabrika kapasitesinin 80 bin üretimi aşmaya müsaade etmediğinin altını çizen Gürakan, "Sayın Belediye Başkanımıza raparomuzu sunduk. Kendisi her türlü konuda bizi destekliyor ve önümüzü açıyor. Isparta'nın elinden kaybedilmiş bir fabrika bugün yok satan bir tesis haline geldi. Belediye Başkanımızın daha önce kamoyuna açıkladığı gibi ek bir tesis kurmayı planlıyoruz. İnşallah birkaç ay içerisinde ek tesisimizi de kurmamızla birlikte +50 bin/gün fazladan üretime yapmış olacağız. Böylece günlük üretim kapasitemiz 130 bine kadar çıkacak" diye konuştu.

ISBAŞ bimsblokunun pazarda talep gördüğünün altını çizen Gürakan, "AKFEN tarafından yapılan Isparta Şehir Hastanesi ile 2 milyon bimsblokluk anlaşmamız var. Bu sayı daha da artacak. Meclisimizin aldığı karar gereğince, Isparta içindeki inşaatlarda ISBAŞ bimsbloku kullanma zorunluluğu getirdik. Müteahhitlerimiz bizim ürünümüzü tercih ediyor. Bu nedenle iç piyasada bir canlanma yaşanıyor. Antalya pazarımız zaten çok iyi. Kemer bölgesinde 2 otel inşaatına mal sevkediyoruz. Şu an mevcut üretimle taleplere yetişmekle zorlanıyoruz. Bazen sevkiyatları durdurmak zorunda kalıyoruz. ISBAŞ için ek tesis yapmak artık kaçınılmazdır. İnşallah bu tesisi yapıp, pazara daha çok mal sunacağız" dedi.

Stok alanlarımız dar gelmeye başladı. 4 bin metrekarelik yeni stok alanı ilave ettik. Fabrikamızın tüm sahası 160 bin metrekareye yükseldi. Üretim kalitesinin üzerinde duruyoruz. Malzemelerimizin değeri gün geçtikçe daha iyi biliniyor. Bir zamanlar yok edilen tarumar edilen fabrikalar vardı. Araç gereçleri, dozerleri, yükleyicileri, kamyonları vardı. Bunlar tarumar edildi, yok edildi. Sağa, sola tuz parasına fabrikayı sattılar. Fabrikayı biz geri almakla birlikte düşünün, fabrikanın kapasitesini yükselttik. Bölgenin üstünde bir fabrika haline geldik. Üretimlerde hiç durmak yok. Yakın zamanda bu fabrikanın kapasitesine yakın yeni bir fabrikanın kurulması düşüncemiz olacak. Bir zamanlar günde 2 vardiyada 15 bin adet bims üretiliyordu eski fabrikada. Bu fabrikamızı kaldırdık.  Şimdi İzmir’den, Alanya’ya, Konya, Afyonkarahisar, Uşak, Denizli ve diğer illerde bu malımız satılıyor. Şu anda yetiştiremiyoruz. 15 bin adet kapasiteden 80 bine çıkmasına karşın malımızı yetiştiremiyoruz. Kapasitemiz arttıkça kar orantımız da yükselmeye başladı. Bims üretiminde gerçekten, büyük bir yük çekici bir lokomatif haline geldi. Biz bununla yetinmek istemiyoruz. AR-GE laboratuvarlarımız oluşmuş durumda. Artık kurumsal hale geldik. Büyüme olayımız daha da artacak. Isparta’nın lokomotifi haline gelen bu fabrikamızı daha da uç noktalara götürmeyi planlıyoruz. Yeni araştırmalar içerisindeyiz. Tüm meclis üyelerimiz burada. Bu güzel günde bizimle birlikte olmak istediler. Arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Yeni bir enerji içerisindeyiz. Bunun tabanı memleketi hem iyi bir şekilde kuruculuk açısından iyi bir çalışma, iyi bir fikir ve zeka kullanmakla bu hale geldi. Aynı zamanda tabi daha önceki yaşananlar soymalar, satmalar, bitirmeler gibi kamuya zarar vermeler gibi bir yönetimin ardından tekrar bizim devralmamız işte tam da bunun tersi düşünen bir yönetim kurum ve kuruluş olarak belediye olarak işte bunun neticesinde bu oluyormuş. Bu çalışmalarımız Isparta’ya ciddi bir girdi sağlamış oluyor. Keşke böyle özel ve devlet sektöründe birçok fabrikalarımız olsaydı da Isparta’nın istihdam ve girdi değeriyle çok uç noktalara gidilebilirdik. Biz buna yardımcı olmak için de bu çalışmaları yapıyoruz. Isparta’mıza bu yeni gelişimler, yeni büyümeler hayırlı olsun

Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.