isparta-oto-ekspertizisparta-oto-ekspertiz
HEM ÜRETİYORLAR,HEM KAZANIYORLAR
Isparta Haberleri
G.Tarihi: 21.11.2015 12:48
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

Güneykent Belediye Başkanı Fahrettin Gözün'ün öncülüğünde kurulan Gül Evi, bugün marifetli bayanların para kazandığı bir üretim merkezi haline geldi. Üretici Gül Kadınları Derneği çatısı altında birleşen 40'a yakın Güneykentli bayan, hem üretiyor hem de para kazanıyor. Bayanların halıcılık ve atık materyallardan geliştirdikleri yöresel hediyelik eşyalar gül sezonu başta olmak üzere fuar ve festivallerde büyük ilgi görüyor. Kanada ve Uzak Doğu ülkelerinden gelen turistler sayesinde ürünler ihraç bile oluyor.

BELEDİYE PROJESİYDİ

Güneykent Belediye Başkanı Fahrettin Gözgün, Gülevi Projesi'nin başarıya ulaşmasından duyduğu mutluluğu ifade etti. Para kazanan kadınların daha çok ürettiğinin altını çizen Gözgün, şöyle konuştu: "Burası Belediyeden tamemen bayanların eline geçmiş. Onların rahatçı girip, çıktıkları bir yer. Gece dahi gelip, halı dokudukları bir ortam. İğne oyası yapanlar, el sanatları yapanlar. 13 bayanımız halı dokuyor, dernek bünyesinde çalışan 25 bayanımız çalışıyor. Dernek ürünlerin satış organizasyonunu gerçekleştiriyor, bayanlara gelir sağlanıyor.

KALICI OLMASI İÇİN DERNEK KURULDU        

Güçlü bir STK'yı hedeflemiştik. Bunun için uğraştık. Şu an bu noktaya geldik. Şu an burası da yetmiyor. Geniş bir alan daha planladık. Dernek işletmesini yapıyor. Belediye olarak ihtiyaçları karşılıyoruz. Fuarlar, etkinliklerde mallarımızı götürüyoruz. Bayanlar satışlarını yapıyor ve parayı paylaşıyorlar. Kasabamızın bayanlarının ortalama aylık sabit geliri oluştu. Daha çok gül sezonuna stoklu çalışıyoruz. Gül sezonu gelenlere satış yapıyoruz ve stoğumuzu eritiyoruz.

ATIK MATERYALLARI BURAYA GÖNDERİN

Kanada, Uzak Doğu ülkeleri bu ürünlerin sevk edildiği yerler. Açıldığı günden bu yana siparişler geliyor. Yapılan eserler satılıyor ve insanlar para kazanıyor. Kadının cebine para girerse iş devam ediyor. Bizdeki sorun buydu. Halk Eğitim'de kurs açıyorsun ama kursiyerin cebine para girmiyor. Bu üretilen ürünü satmadıktan sonra bir anlamı yok. Güneykent'te 35-40 bayan üretiyor ve para kazanıyor. İsbanbul'da Yeni Dünya İş Kadınları bacılarımıza destek veriyor. Atık materyallar gönderiyorlar. Bu atıklar burada bir el sanatı olarak işleniyor."

İLETİŞİM

Dernek Başkanı Havva Okan

0544 761 79 83

Başkan Yardımcısı Emine Tütüncü

0535 384 72 43







 
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.