isparta-oto-ekspertiz
Gökkubbe, kapılarını bugün açıyor
Isparta Haberleri 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

Gökkubbe, kapılarını bugün açıyor

 

Belediye tarafından yaptırılan Gökkubbe Ulusal Fuar, Kongre Merkezi ve Sergi Salonu kapılarını bugün Yapı, Dekorasyon, Mobilya ve Ev Tekstili Fuarı ile halka açıyor. Resmi açılış ise daha sonra yapılacak.

 

TAMAMLANAN GÖKKUBBE KAPILARINI ISPARTALILARA AÇIYOR

Isparta Belediyesi tarafından hayata geçirilen Gökkubbe Ulusal Fuar, Kongre Merkezi ve Sergi Salonu inşaatı tamamlandı. Gökkubbe, 5 Mayıs’ta yani bugün yapılacak olan fuarla kapılarını Ispartalılara açacak. Mimarisiyle de dikkatleri üzerine çeken proje bölgedeki mahallelerinin tüm ihtiyaçlarına cevap verecek nitelikte.  

FUAR BUGÜN SAAT 16.00’TA TÖRENLE AÇILACAK

Işıkkent Mahallesi’nde yapımı tamamlanan ve Işıkkent Spor Salonunun üst tarafındaki alanda yer alan Gökkubbe Ulusal Fuar, Kongre Merkezi ve Sergi Salonu’nda ilk etkinlik Isparta 20. Yapı, Dekorasyon, Mobilya ve Ev Tekstili Fuarı olacak. Söz konusu fuar bugün saat 16.00’da törenle açılacak ve 5 – 8 Mayıs 2016 tarihleri arasında halka açık olacak. Fuara ziyaretler ise 4 gün boyunca 14.00 ila 22.30 arası yapılabilecek.

FUARA 4 KURULUŞ DESTEK VERİYOR

Gökkubbe Ulusal Fuar, Kongre Merkezi ve Sergi Salonu’nda bugün açılacak olan Isparta 20. Yapı, Dekorasyon, Mobilya ve Ev Tekstili Fuarı 5174 Sayılı Kanun gereğince Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) denetiminde olacak ve fuara KOSGEB, Isparta Belediyesi, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası ile Detay Fuarcılık Organizasyon şirketi olmak üzere dört kuruluş destek veriyor.

GÜNAYDIN; “BU MERKEZ ÇOK AMAÇLI OLARAK KULLANILACAK”

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, yaptırdıkları söz konusu proje ile ilgili yaptığı açıklamada; “Bilindiği gibi geçtiğimiz yıllarda inşaatına başladığımız Gökkubbe Ulusal Fuar, Kongre Merkezi ve Sergi Salonu’nun inşaatını tamamlamış bulunmaktayız. Burada kongreler, genel kurullar, yapılacağı gibi Uluslar arası ve Ulusal her türlü fuarlar da burada yapılabilecektir. Yani, burasını çok amaçlı olarak kullanabileceğiz” dedi.

4 MAHALLEYE HİTAP EDEN PAZAR YERİ OLACAK

Işıkkent Mahallesindeki Gökkubbe Ulusal Fuar, Kongre Merkezi ve Sergi Salonu yanına yapılan yeni bir yapı için dört mahalleye müjde veren Başkan Günaydın; “Bakın, burası sadece fuar merkezi ile kalmıyor. Buranın yanına haftanın her günü açık olacak bir Pazar yeri kuruyoruz. Burası bir AVM şeklinde olmayacak. Burası Pazar yeri olacak ve vatandaşlarımız haftanın 7 günü buradan taze sebze ve meyvelerini temin edebilecekler. Bu Pazar yerinden başta Fuar Merkezinin bulunduğu Işıkkent Mahallesi olmak üzere Batıkent, 1001 Evler ve hatta Hızırbey Mahalleleri de yararlanabilecektir” dedi.

GÖKKUBBE’NİN ÇATISINA AY – YILLDIZ VE GÜL FİGÜRLERİ MONTE EDİLDİ

Gökkubbe’nin çatısına bağımsızlığımızın sembolü, dev Ay – Yıldızlar ile ısparta’ya özgü Gül figürleri de yerleştirildi. Başkan Günaydın; “Burası Akdeniz Bölgesi’nin en büyük Uluslararası Fuar Merkezi olacak. Gökkubbe’nin inşaatını tamamladık ve bu projemiz 5 Mayıs’ta ilk fuara ev sahipliği yapacak” dedi.

RESMİ AÇILIŞI BAHÇELİ YAPACAK

Öte yandan, Yapımı tamamlanan ve bugün itibariyle kullanılmaya başlanan Gökkubbe Ulusal Fuar, Kongre Merkezi ve Sergi Salonu’nun resmi açılışının ileriki zaman sürecinde yapılacağı, bu konuda Belediye Başkanlığı tarafından yapılacak başka açılış ve temel atma törenlerini içeren programa davet edilecek olan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından Gökkubbe’nin açılışının yapılacağı öğrenildi.

Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.