isparta-oto-ekspertiz
Cumhurbaşkanı Erdoğa​n: Asıl hedefleri millet
Isparta Haberleri 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

Cumhurbaşkanı Erdoğa​n: Asıl hedefleri millet

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğa​n, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin canlı yayında açıklamalarda bulunuyor.



 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin ATV canlı yayınında soruları yanıtlıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

Dünyaya demokrasi dersi verildi. Şehitler tepesi boş değilmiş.

Darbe girişiminin olduğu gece ilk Katar aradı. Birkaç kere aradı. Bugün de Dışişleri Bakanı'nı gönderdi. Arayanlar darbeye karşı mücadelenizden dolayı kutlarız dedi ama kimse bir bakanını buraya göndermedi.

Amerika bu adamı (FETÖ lideri Gülen) bize vermelidir. Dürüst olmayacaksanız açtığınız taziye telefonlarının bir önemi yok.

Dünyada FETÖ kadar yaygın ikinci bir terör örgütü daha yok. Gözaltına alınanların sayısı 18 bin 699 oldu. Darbe girişimiyle ilgili 10 bin 132 kişi tutuklandı.
3-4 yıl öncesine bunlara biz de iyi niyetle yaklaştık. Bugün bunun bedelini ödüyoruz. İyi niyetimizin kurbanı olduk.

Devletin bütün kurumlarında bu örgütlenme var, hepsini temizlememiz gerekiyor. 3 ayda bu işlemler bitmezse OHAL süresini uzatabiliriz.

21.15'te askeri araçların hareketlenmeye başladığını duyduk. 21.30'da eniştem aradı.MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı aradım ama ulaşamadım. Saat 22'ye doğru Fidan'a ulaşabildim.

Pensilvanya'daki hala yalan söylemeye devam ediyor. Ben ona gönül veren vatandaşlarıma sesleniyorum: Hala mı bu adamın peşinden gidecekseniz? Nereye kaçarlarsa kaçsınlar, inlerine gireceğiz.

Dört ayrı planımız vardı, dört ayrı noktada uçaklar bizi bekliyordu. Dalaman daha yakındı. Pilotum, 'Yakıtım bitene kadar bunlara yakalanmam' dedi. F16'lar üzerimizde alçak uçuş yapıyordu. Patlama gibi seslerden yanımdaki torunlarım da ürküyorlardı.
Eskişehir Başbakan'ın talimatını uygulamıyordu. Ümit Paşa 2. bir isme talimat verdi, Akıncı'nın pistleri bombalandı.

Darbelerin hedefinde her zaman liderler vardır. 'Önce lideri giderelim sonra milleti ele geçiririz' dediler. Bunların asıl hedefleri millet. Bunlar, PKK,PYD ve DAEŞ'le ortak hareket ediyorlar, asıl hedefleri ülkeyi işgal etmek.

Devletin, silahlı kuvvetlerin, yargının yeniden yapılanmasına gidiyoruz. Şehidimizin, yaralılarımızın, gazilerimizin kanını yerde bırakmayacağız.

O generali alnından vuran (Ömer Halisdemir), alnından öpülesi bir astsubayımızdır. Onun ailesi artık benim de ailemdir.

Jandarma'ya artık er ve erbaş alınmayacak, Jandarma tamamen profesyonelleşecek. İhtiyaç olduğunda uzman er-erbaş alacak.

Askeri okullar kapatılacak. Harp okullarının üzerinde çatı olarak milli savunma üniversitesi kurulacak. Polis Akademisi'ne muadil Jandarma Akademisi kurulacak.
Bütün askeri hastaneler Sağlık Bakanlığı'na bağlanacak. Burada öyle ihanetler yaşandı ki. Sapsağlam insanlara çürük raporu verildi.

Tersaneler, Milli Savunma Bakanlığı'na bağlanacak. Asker kendi işini yapsın.

Kuvvet Komutanlıkları Milli Savunma Bakanımıza bağlanacak. Anayasa değişikliği olursa da Genelkurmay ve MİT, Cumhurbaşkanlığı'na bağlanacak.

Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.