isparta-oto-ekspertizisparta-oto-ekspertiz
Çözülümcülere dur diyelim
Isparta Haberleri
G.Tarihi: 07.10.2015 10:56
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) İl Başkanı İsa Yalçın, Isparta Milletvekili adayları Nuri Okutan, A. Ziya Nuhoğlu, İbrahim Yıldırım ve Hakan Demirtaş ile birlikte dün Sarımsak Kafe’de bir basın toplantısı düzenleyerek, gündemi değerlendirdi. MHP’nin her zaman Türkiye için elini değil, vücudunu taşın altına koymaya hazır olduğunu belirten Yalçın, “ Türkiye’de 13 tane koalisyon hükümeti kuruldu ve o zamanlarda çok önemli hizmetlerde bulunuldu. AKP uzun bir süre CHP ile oyalanmıştır. Son 4 gün kala da MHP’nin kapısını çalmıştır. MHP basın aracılığıyla 4 şartının olması durumunda randevu vermiştir. Bu 4 şartı kabul edermiş gibi randevularına gelmişler ama Başbakan birilerinden icazet alamadığı için hükümet kurulması ile ilgili hiçbir cümle sarf etmemiştir” dedi.

MHP TEK BAŞINA İKTİDAR BEKLEMEKTEDİR

Kafalarında erken seçim olan AKP veya Cumhurbaşkanın 1 Kasım’da tekrar seçim kararı aldığını ifade eden Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü: “MHP sürekli güya ‘hayır’ dediği için eleştirilmiştir. Genel Başkanımız 7 Haziran’da hazırlanmış olan seçim beyannamesini açıklamasında, ‘1 Kasım’da MHP tek başına iktidar beklemektedir. Eğer nasip olmazsa bunu aleyhimize propaganda yapmasınlar. HDP dışında her türlü parti ile önceki şartlarımız aynı kalmak şartı ile hükümet kuracağız’ diye ifade etmiştir. MHP bu ülkenin birliği ve diriliği için fedakârlığı dün yaptığı gibi bu günde yapmaya devam edecektir.

MHP’NİN ADAYLARI BU ÜLKEYE HİZMET ETMEK İÇİN VARDIR

7 Haziran’da olduğu gibi 1 Kasım’da da birçok aday adayımızın içerisinden bugün Türkiye’de, Isparta’nın uzun zamandır bekleyen sorunlarından kurtarabilecek bilgi birikimi, tecrübeye sahip adaylarımız ile yolumuza devam ediyoruz. MHP’nin adayları bu ülkeye hizmet etmek için vardır. Birileri gibi Isparta’yı milletvekili olmak için tercih etmediler. Isparta’ya hizmet etmek için aday olmuşlardır. Bunun ayırt edilmesini ve vatandaşlarımızın ona göre oy kullanmalarını söylüyoruz.

HÜKÜMET KURMAK İSTEMEYEN MHP DEĞİLDİR

7 Haziran’dan bu yana AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu hiçbir yetkisini kullanamamıştır. Bunu da birlerine sataşarak farklı göstermeye çalışıyor. MHP 1 Kasım’dan sonra tek başına iktidar çıkmazsa biz hükümet kurmaya hazırız diyorken, AKP olayı tahrik etmeye başlıyor. Hükümet kurmak istemeyen MHP değildir. AKP ilk günden itibaren Koalisyon hükümeti kurulmasını istemeyen ve bir şansımızı daha deneyelim demiştir.

ALGI OPERASYONLARI YAPILIYOR

Milletvekili adayı Nuri Okutan da güçlü bir kadroya sahip olduklarını ifade ederek, İnşallah sonucunu da çok olumlu bir şekilde alacağız” dedi.  Türkiye üzerine ciddi oyunlar oynandığını ve bunun algı operasyonlarıyla götürüldüğünü ileri süren Okutan, “Türkiye’ye bir operasyon yapılıyor. Bu operasyonlarda daha çok maalesef bir basın yayın kanalıyla Türkiye algısı oluşturarak algı operasyonları gerçekleştiriliyor. Sayın genel başkanımızın açıklamalarından muhakkak bir pürüz çıkartıp o pürüzü Türkiye’nin önüne seriliyor. O bakımından bu algı operasyonunu kırmaya yönelik bizim sokaklara inmemiz ve bire bir temasta bulunmamız gerekir. Ancak bu algı operasyonunu öyle kırabileceğimizi düşünüyoruz.  

TÜRKİYE 2’YE AYRILMIŞTIR

Şimdi Türkiye, çözülümcüler, dış mihraktan beslenenler ve milli mihraktan beslenenler diye 2’ye ayrılmıştır. Biz ve onlar vardır. Bu millet bizi desteklerse milletin kendisini gönlünü iradesini iktidar edeceğiz. Ve memleket nasıl yönetilirmiş göstereceğiz. Diyoruz ki bu çözümcülere dur diyelim. Yapabilecek şekilde şimdiden ilan ediyoruz ki hükümete ortak olacağız. Bize bu manada güç verilmesini arzu ediyoruz. Destek verilmesini arzu ediyoruz. Bu hükümet olmazsa saf satanlara da kimsenin inanmamasını istiyoruz. Biz memleketin yönetimine katkı da bulunacağız.

PKK’DAN HESAP SORACAKSAK AKP’DEN HESAP SORMAK İCAP EDER

PKK, AKP’SİZ,  AKP, PKK’SIZ olamaz. Duvar eğildi. Eğilen duvar yıkılmadan örülmez. Bu yıkılacak tekrar bir duvar daha örülebilir. Ama AKP gidince PKK’nın başına gelecekler neler olacağını Türkiye görecek PKK’dan hesap soracaksak AKP’den hesap sormak icap eder” şeklinde konuştu.

ISPARTA’DA ADELET YOKTUR

Milletvekili Adayı A. Ziya Nuhoğlu ise 1 Kasım seçimlerinde Türkiye’ye adalet getireceklerini belirtti. Türkiye’de terörün çok büyük sorun olduğunu ifade eden Nuhoğlu, “Ülkemiz bölünme sorununa gelmiştir. Ama bir büyük sorunun da adalet olduğuna inanıyoruz. Türkiye’de adalet hiçbir kesimde yoktur. Biz bunu söylerken sadece mahkemelerde olan adaylardan bahsetmiyoruz. Orada da adalet yoktur. Mesela Isparta’da daire müdürümüz yok denecek kadar azdır. Bu bir adaletsizliktir. Isparta’da müdürlük yapacak evladını olmadığı için değil Isparta’da dirayetli AKP’lilerin vekilleri olmadığından ötürü müdürlük yapacak hiç mi insan yetiştirmediniz? Burada adalet yoktur, eğitim de adalet kalmamıştır. Bugün Eğirdir ayağa kalkmıştır. İkili eğitime geçmişizdir. 6 da çocuklar okula gitmeye öğleden sonra okula gitmeye sistemine geçilmiştir. 20 yıl öncesinin Türkiye’sine geri dönülmüştür.  Terör de 15 yılın öncesine dönebilmek için çaba sarf edilmektedir dönülemiyor. Onun için Isparta’ya adaletin sonra da Türkiye’ye adaletin getirilmesi gerekiyor” dedi.

KENDİ ISPARTALILIĞINI SAİD YÜCE’NİN ISPARTALILIĞININ

ÜZERİNE KOYSA BENİM KADAR ISPARTALI OLAMAZ

Öte yandan Isparta’da doğmadığı ancak 25 yılı aşkın süredir burada olduğunu ifade eden Nuhoğlu, bu konuda AK Parti kanadından yapılan eleştirilere şu yanıtı verdi: “Ben Sadi Bilgiç’in nerede doğduğunu bilmiyorum. Ben Trabzon’da doğdum doğru ama 25 yılı aşkın süredir Isparta’dayım. Isparta’ya hizmet ediyorum. Biz Türk milliyetçileri nasıl al bayrağa inanan al bayrağın altında bu memlekete hizmet etmek arzusuyla kavrulan herkesi Türk saydığımız gibi Isparta’ya hizmet etmek için kavruluyoruz. Isparta’ya hizmet etmek için de 25 yılı aşkın süredir mücadele veriyoruz. Bu mücadeleye devam edeceğiz bu bağlamda Sadi Bilgiç kendi Ispartalılığını Said Yüce’nin Ispartalılığının üzerine koysa benim kadar Ispartalı olamaz.”

ISPARTA HALKI GEREKEN CEVABI VERECEKTİR

MHP 3.sıra Milletvekili Adayı İbrahim Yıldırım da konuşmasında AK Parti’ye yüklendi. Yıldırım, “Hani AKP diyor ya hani Isparta’ya şöyle hizmet ettik Türkiye’ye böyle hizmet ettik diye sık sık konuşuyorlar. Ama geldiğimiz noktada Isparta 2014 yılında kamudan aldığı yatırım payında 70. Sıradayız. Isparta halkının 1 Kasım’da gereken cevabı vereceğine inanıyorum” dedi.

BU BİR DEVLET GÖREVİDİR

Son olarak söz alan Milletvekili Adayı Mimar Hakan Demirtaş, partisinin 7 Haziran seçimleri için verdiği vaatleri şimdi diğer partilerin verdiğini ifade etti. Demirtaş, şunları söyledi: “13 senenin getirmiş olduğu el alışkanlığı seçim beyannamemizdeki açıklamaları birebir kendileri bu dönemde uygulamaya başladılar. MHP ilk günden beri doğruların yanında ve doğru çizgiyi çalışarak görmekte. MHP’nin iktidarı için bu ülkenin güzel günlere gelebilmesi için  gerekirse taş gerekirse elimizi  taşın altına koymaya hazır bir teşkilata sahibiz. Hiç düşünmeksizin vazifeye atılmak için atamızdan aldığımız emri ile devam edeceğimizi herkes bilsin hepimiz aynı sıradayız. Bu işin sırası önceliği yok sadece görevi vardır. Bu devlet işidir. Bu bir devlet görevidir bu bir milletimize olan hizmettir. Şu sıradaki tüm arkadaşlarımın aynı özveriyle çalışacağımıza vatandaşımız emin olsun.”

Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.