isparta-oto-ekspertizisparta-oto-ekspertiz
Bu ne yaman çelişki
Isparta Haberleri
G.Tarihi: 28.07.2015 11:00
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat ve AK Partili üyelerin Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'a verdiği cevaba MHP kanadı sessiz kalmadı. İl Genel Meclisi MHP Grup Sözcüsü İnşaat Mühendisi Kerem Araz, yazılı bir açıklama yayınlayarak İl Genel Meclisi Başkanı ve AK Parti Grubu'nu samimi olmamakla ve yalancılıkla suçladı. İşte o açıklama:

SUKUTÜ HAYALE UĞRADIK

            "Mensucat Fabrikası arkasında İl Özel İdaresi’ne ait 100 dekarlık arsa üzerinde yapılması planlanan 5000 kişilik yükseköğretim yurt kampüsü projesi ile ilgili benim, grubumuzun, belediye başkanımızın ve il başkanımızın çeşitli açıklamaları daha önce olmuştur. Meclis Başkanı özellikle buranın ihale yöntemi ile verildiğini, bu ihalenin açık ve şeffaf olduğunu üzerine basa basa dile getirmiştir. Bu bir marifet değil, zaten yapılması gereken işlemdir. Zaten bizler aksini düşünsek idik çoktan Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunurduk.

                Sayın Başkan, ihalenin veriliş şartlarını mecliste anlatırken, 2 ili (Urfa ve Niğde) örnek göstermiş dolayısıyla bu konuda Isparta İl Özel İdaresi’nin yüksek kazanımlar elde ettiğini iddia etmiştir. Meclis Başkanının bu açıklamalarından sonra kendisinin örnek gösterdiği Niğde ilinde, İl Özel İdare’ye bırakılan payın yüzde 25 olduğunu, Urfa’da da ihalenin henüz tamamlanmadığını öğrendik. Isparta İl Özel İdaresi’nin de arsadan yüzde 7 pay aldığını gördük. Bundan sonra da meclis oturumunda bu ihale ile ilgili sukutü hayale uğradığımızı dile getirdik. Yaklaşık 8 ay önce ihale yetkisi alınırken bundan yüksek gelir beklendiği, Özel İdare’nin bu gelirlerle tüm köylere hizmet götüreceği anlatılmıştır.

YÜZDE 7 KAZANÇMIŞ

GİBİ GÖSTERİLİYOR

            Şimdi görüyor ve duyuyoruz ki, buranın Ispartalı işadamlarına karşılıksız teklif edildiği ama talep görmediği anlatılıyor. Yükseköğrenim hayatında barınma alanına ihtiyaç olduğu, kamuoyunda paralel olduğu iddia edilen yurtlardan çıkanlar için yer temin edildiği, fakir öğrenciler için yurt yapıldığı gibi gerekçeler öne sürülüyor. Yani İl Özel İdare’nin buradan bir kazanç beklemediği, bu yüzde 7’lik oranın ekstradan oluştuğu, bu oranında kazanç kabul edilmesi gerektiği gibi yalanlarla kamuoyu aldatılıyor. Yani ölümü gösterip, hastalığa razı ediyorlar.

ORATA KAMU YARARI

BURADA KAMU MENFAATİ!

                Isparta gündemini işgal eden Böcüzade Parkı ile İl Özel idaresi’ne ait Kaymakkapı meydanındaki alanın takası konusunda da görüşlerimizi paylaşmak istiyorum. Böcüzade Parkı’ndaki 11 bin m2’lik alanla ilgili bilirkişi kararı ortada. Meclis tutanak ve görüntüleri de ortada. İl Genel Meclisi’nin takasla ilgili son teklifiyle ilgili ‘bu tekliften Belediyenin haberi var mı’ diyor sorduk. Bize ‘haberi var’ denildi. Sonradan anlaşıldı ki muhatap kurum Isparta Belediyesi’nin son tekliften haberi yok. Bir tarafta ‘kamu yararı’ diyeceksiniz, İl Özel İdaresi’nin kazancından vazgeçeceksiniz diğer taraftan da ‘kamu menfaati’ diyeceksiniz Böcüzade Parkı’nı istiyoruz’ diyeceksiniz. Bu ne yapan çelişki. Isparta halkı ve İl Özel İdaresi orada çok şey kaybetti. ‘Deprem riski var’ dediniz esnafları çıkardınız. O esnaflar battı, işini kaybetti. Ama o bina yıllarca orada atıl kaldı. Sonra alel acele yıkıldı ve yeşil alan olarak halka bırakıldı. Madem kamu menfaatini düşünüyorsunuz yeşil alan halkın malı olarak kalsın, altını da Isparta Belediyesi kamu yararı için otopark yapsın. Isparta Belediyesi bunun altında kalmayacaktır. Sayın Başkanımız kamu menfaatini her zaman gözetmiştir ve gözetmeye devam edecektir. Yeter ki samimi olunsun, yalan söylenmesin, kamu menfaati her alanda korunsun. Yurt alanını bedavaya verirken kamu yararı düşünülüyor da, şehrin otopark ihtiyacını karşılamak için hazırlanan projeyi uygulamak kamu yararı ve kamu menfaati olmuyor mu?

                Ayrıca takası düşünülen yerin bitişiğindeki Süleyman Demirel Kongre Merkezi'nde kiracıdan dolayı İl Özel İdaresi'nin maddi olarak büyük kayıplar vardır. Benim önerim Meclis Başkanı Ali Bolat bu konuda Özel İdare'ye gelir getirecek inisiyatifi ivedi bir şekilde ortaya koymalıdır. Taktir kamuoyunun.

MHP GRUBU NEDEN

EVET OYU VERDİ

                İl Genel Meclisi’nin MHP Grubu Kaymakkapı’daki alanının bir başka taşınmaz ile takasına sıcak bakmaktadır. Bu konuda her zaman oyunu ‘evet’ yönünde kullanmıştır. Son oturumda Böcüzade Parkı ile Kaymakkapı’daki İl Özel İdare alanının takası konusunda alınan karara grubumuz evet oyu vermiştir. Ancak meclis tutanaklarından da anlaşılacağı üzere Böcüzade Parkı içerisinden 11 bin 795 m2’lik alan talebi yoktur. Kararda ‘……..11795 m2 taşınmaz bitişiğinde bulunan ve mülkiyeti Isparta Belediye Başkanlığı’na ait olup, E=1,00, Hmax=12,50 yapılaşma şartlarında olan taşınmazın, 746 parselin hizasından dik bir kesitle ayrılarak 747 nolu parselin 141. Caddeye kadarki bölümünün tek bir parsel haline getirilerek oluşan yeni parselin; Mülkiyeti ilimiz Özel İdaresi’ne ait olup, halen boş bulunan ve Isparta Belediye Başkanlığı’nca da otopark olarak kullanılması talep edilen Çelebiler Mahallesi’nde tapunun 15 pafta, 440 ada, 93 nolu parselde kayıtlı 1.164.95 m2 arsa vasıflı taşınmaz ile takası komisyonlarımızca uygun mütalaa edilmiştir.” deniliyor. Ortada Böcüzade Parkı’ndan 11 bin 795 m2 talep yoktur. Bu konuda da kamuoyu yanıltılmıştır."

Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.