isparta-iyas-marketisparta-oto-ekspertiz
Isparta Barosu Basın Açıklaması
ISPARTA
G.Tarihi: 21.07.2016 02:48
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

Baro Başkanı: Bu kanlı girişime ‘senaryo’ demek haksızlıktır.

 

Kanlı darbe girişimine bir tepki de Isparta Barosundan geldi. Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Isparta Baro Başkanı Avukat Gökmen Gökmenoğlu, Bu kanlı girişimi, “senaryo” gibi ifadelerle yumuşatmanın ve çarpıtmanın, öncelikle darbeye kalkışanların katlettikleri ve yaraladıkları binlerce insana haksızlık olduğunu söyledi. FETÖ terör örgütüne mensup kişilerin biran evvel devlet yapılanmasından ayaklanması gerektiğine dikkat çeken Baro Başkanı Gökmenoğlu, “Darbeciler başarılı olsalardı yok sayacakları adil yargılama kuralları, darbeye kalkışan terör örgütünün mensubu olduğu iddia edilenler hakkında eksiksiz uygulanmalıdır. Bu, hukuk devleti olmanın vazgeçilmez şartıdır” dedi.

Başta Türkiye Büyük Millet Meclisi olmak tüm kamu kurumlarına, polis, asker ve sivil vatandaşlara yapılan saldırıyı Türkiye Cumhuriyetine yapılan bir saldırı olarak gördüklerinin altını çizen Gökmenoğlu,  yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:


“Bu terör örgütünün yıllar içerisinde sinsice verdiği ve en sonunda kanlı darbe teşebbüssüyle yol açtığı büyük zararı hep birlikte gidereceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.

Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da hukukun üstünlüğünden, Cumhuriyetimizin ilke ve değerlerinden, demokratik, laik, sosyal hukuk devletinden ve bunun güvencesi olan kuvvetler ayrılığı ilkesinden; adil yargılanma hakkının temel şartı olan yargı bağımsızlığından ve bağımsız savunmadan yana mücadelemizi aynı kararlılıkla sürdüreceğimizi bir kere daha ifade ediyoruz.”

Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.