isparta-oto-ekspertiz
TÜRKİYE’DE BİR İLK DSYB 500 KİŞİYE TOPLU EĞİTİM VERDİ
BURDUR 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

DAMIZLIK SIĞIR YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ BURDUR ŞUBESİ ÜLKEYE GETİRDİĞİ İLKLERE BİR YENİSİNİ DAHA EKLEYEREK, 500 YETİŞTİRİCİYE TOPLU EĞİTİM VERDİ.

Programda konuşan Burdur Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kamil Özcan, Burdur’un örgütlü ve örgütçü bir il olduğunu, ildeki işletmelerin verilen her türlü eğitimden faydalanarak, en verimli yöntemlerle besicilik yapıldığını, eğitimi alan yetiştiricilerin işletmelerindeki damızlıkları aldıkları eğitimlerle daha konforlu ve verimli şekilde yetiştirdiklerini söyledi. Başkan Kamil Özcan, programa katılan her bir yetiştiriciye ayrı ayrı teşekkür ederek, daha az buzağı ölümü- daha çok gelir elde edilmesi açısından bu tür eğitimleri DSYB olarak sürdürdüklerini, Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Mehmet Akif Ersoy Üniversitesiyle birlikte eğitimlerin verilmeye devam edeceğini belirtti.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Konferans Salonunda düzenlenen toplu eğitimde Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Besleme ve Beslenme Ana Bilim Dalından Prof. Dr. İsmet Türkmen hayvan beslenmesi konusunda bilgiler aktardı. Programa Burdur’un her ilçesi ve her köyünden katılım sağlanırken, özellikle bayan yetiştiricilerin katılımı, eğitimin ne denli önemli olduğunu işaret etti.

Prof. Dr. Türkmen, yaptığı konuşmada hayvan beslenmesindeki doğru ve yanlış yöntemleri örnekleriyle dile getirerek, yetiştiricilerin buzağılarına bol bol süt vermesinde hiçbir sakınca olmadığını, buzağıların kuru mama yemesindense süt içmesinin verimliliği artırdığını, bu konunun mide dönmesinden son atmaya, ketozis’ten tırnak hastalıklarına kadar etkili olduğunu vurguladı. 

 

Diğer Fotoğraflar














Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.