isparta-oto-ekspertizisparta-oto-ekspertiz
Burudr'da ​MAKÜ Eğitim Fakültesi 1. Oldu
BURDUR 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
MAKÜ Eğitim Fakültesi 1. Oldu
2016 yılında Prof. Dr. Engin KARADAĞ ve Prof. Dr. Cemil YÜCEL tarafından oluşturulan Devlet Üniversiteleri ve Fakülteleri Sıralamasında (DÜS), Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Eğitim Fakültesi, devlet üniversitelerine bağlı Eğitim Fakülteleri arasında 1. oldu.

2016 yılında Prof. Dr. Engin KARADAĞ ve Prof. Dr. Cemil YÜCEL tarafından oluşturulan Devlet Üniversiteleri ve Fakülteleri Sıralamasında (DÜS), Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Eğitim Fakültesi, devlet üniversitelerine bağlı Eğitim Fakülteleri arasında 1. oldu. Değerlendirme raporu sonuçlarına göre Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi tüm devlet üniversiteleri içerisinde 27., 2006 yılından sonra kurulan üniversiteler içerisinde 11., Fen-Edebiyat Fakülteleri ve Mühendislik-Mimarlık Fakülteleri içerisinde de 3. oldu. Ayrıca Eğitim Fakültesi en yüksek performans gösteren fakülteler arasında ilk yirmiye girerek büyük bir başarıya imza attı.

Devlet üniversitelerini ve fakültelerini akademik teşvik puanları temelinde sıralayarak üniversite yönetimlerine farklı bir veri kaynağı sağlamayı amaçlayan DÜS, üniversitelerin akademik teşvik komisyonları tarafından onaylanan puanlar ve YÖK tarafından yayınlanan öğretim üyesi verileri dikkate alınarak hazırlanmaktadır.

Rektör KORKMAZ, Başarının Mimarı olan Fakülte Dekanlarını Ziyaret Etti

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem KORKMAZ, elde edilen başarının mimarları olan Fakülte Dekanlarını ziyaret etti.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sibel KARAKELLE, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Belgin BARDAKÇI ve Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Latif Gürkan KAYA’yı makamlarında ziyaret eden Rektör KORKMAZ, “ÜNİAR Akademik Performans Raporunda üniversitemizin akademik başarısından gururlandık” dedi.

Elde edilen başarı ile ilgili açıklamada bulunan Rektör Prof. Dr. Adem KORKMAZ, “UNİAR 2019 DÜS raporuna göre 50-55 puan aralığında Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi birinci oldu. Fakültemiz öğrencilerini Türkiye’nin her yerine birer eğitim neferi olarak gönderirken bir yandan da akademik başarıları ile Türkiye’nin öncü Eğitim Fakültesi olma özelliğini taşıdığını bir kez daha gösterdi. Fen-Edebiyat Fakültemiz, geçmiş yıllardaki başarılarını tekrar ederken, Mühendislik-Mimarlık Fakültemiz de ilk üç sırada kendine yer buldu. Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜNİAR) tarafından hazırlanan rapor bizleri gururlandırmakla birlikte zaten çalışkan ve özverili olan akademisyenlerimizin çalışmalarında da teşvik edici bir özellik taşımaktadır.

Üniversitelerde akademik iklim ve ortam oluşturuldukça, akademisyenler kendilerini huzurlu ve güvende htikçe üniversite bir bütün olarak daha iyiye doğru yolculuk yapar. Özlük haklarının korunduğu, özgür çalışma ortamının doğal sonucu olarak ortaya çıkan bu tablonun mimarı akademisyenlerimizi tebrik ediyor ve bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
 
dsc-0743-800x497-6dff695377cbac4f8a50dsc-0747-800x451-54379d73d7fd69aaa6f0
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.