isparta-oto-ekspertiz
 BURDUR’UN GÜZELİ SEÇİLDİ
BURDUR 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

Halk Pazarında yapılan fuarda Burdur ve çevre illerden gelen kurum ve kuruluşlar ile özel sektör temsilcilerinin stantları yer aldı. Vatandaşlar da fuara katılımıyla göz doldurdu.

İnek yarışması 4 kategoride (1. Laktasyon, 2. Laktasyon, . 3. Laktasyon ve 4. Laktasyon) ve bir finalde yapıldı. Her kategorinin ilk üç sıraya giren ineklerini Hollanda’dan gelen jüri olan Vincent Von Dongen seçti. Finalde ise her kategorinin birinci inekleri arasından şampiyonlar şampiyonu seçildi. Yarışmaya 5 ayrı ilçe ve 20 ayrı köyden toplam 65 inek katıldı. İnekler laktasyon gruplarına göre, kum zeminli sahneye çıkarılarak, Jüri Dongen tarafından finale kaldı. Her laktasyon grubunda ilk üçe kalan ineklerin dışındaki tüm inekler kum zeminli sahneden uzaklaştıktan sonra ilk üç sıra belirlendi. Yarışmanın en sonunda Türkiye’de ilk kez düzenlenen halkın jüri olduğu ve kurayla bir kişinin seçileceği halk oylaması yapıldı. Bakan Çelik’in çektiği kurada Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’in satın alarak destek verdiği bilet çıkınca, Başkan Ercengiz, çekilişin şartı gereği çıkan parayı MAKÜ Veteriner Fakültesinde okuyan öğrencilere 4 bin TL bağışladı.

Program inek yarışması, dereceye giren ineklerin sahiplerine Türkiye'deki çeşitli illerin DSYB Başkanları tarafından ödüllerinin verilmesi, açılış konuşmaları, kurdele kesimi ve stantların gezilmesinden oluştu. Bakan Çelik, fuar alanının girişinde bulunan büyük inek maketi memesinden ikram edilen sütü içtikten sonra fuara giriş yaptı. Çelik, fuarının sonunda ise stantların önünden ilerleyerek kendisiyle konuşmaya gelen her bir vatandaşla yakından ilgilendi.

İNSANLARIN ÇOK İNSANLIĞIN AZ OLDUĞU DÖNEMDEYİZ

Bakan Faruk Çelik, fuar alanında yaptığı konuşmada, insanların çok insanlığın az olduğu bir dönemden geçildiğine, dünyadaki 62 kişinin servetinin 3.5 milyar insanın toplam servetine eşit olduğunu, bir adaletsizlik olduğuna dikkat çekerek, yine de Türk çiftçisinin daha çok çalışarak ayakta kalması ve ilerlemesi gerektiğini söyledi. Kendilerinin Körfez Ülkelerini birbirine bağlayan projeler yaparken, tarım ve hayvancılık konusunda da sağlam adımlar attıklarını belirten Bakan Çelik, süt fiyatları konusunda kriz yaşanırken, Et ve Süt Kurumu'na talimat vererek piyasadan çiğ süt alımına başladıklarını, böylelikle de günde 1200 ton süt alıp, süt tozuna çevirdiklerini ve bunun dışında Ziraat bankasının kredi verme şartı olan 10 inek sayısını 5 inek sayısına indirdiklerini vurguladı. Akademisyenlere de seslenen Bakan Çelik, üniversite öğretmenlerinin ofiste oturmamaları gerektiğini ve bilimsel projelerle tarım ve hayvancılık alanlarında atılımlar yapmaları gerektiğini belirtti.

Bakan Faruk Çelik, Vali Hasan Kürklü, Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Mehmet Göker, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve Burdur Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kamil Özcan ve Burdur Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Başar'ın da yaptığı konuşmalarından sonra Bakan Çelik ve beraberindekiler Burdur Belediyesini ziyaret ederek, Başkan Ercengiz’e konuk oldu. Belediye ziyaretinin ardından Grand Özeren Otel’de sunuma katılan Bakan Çelik ve beraberindekiler, sonrasında AK Parti’yi ziyaret ederek Burdur’dan ayrıldı.

BURDUR’UN GÜZELİ SEÇİLDİ
BURDUR’UN GÜZELİ SEÇİLDİ
BURDUR’UN GÜZELİ SEÇİLDİ
BURDUR’UN GÜZELİ SEÇİLDİ
BURDUR’UN GÜZELİ SEÇİLDİ
BURDUR’UN GÜZELİ SEÇİLDİ
BURDUR’UN GÜZELİ SEÇİLDİ
BURDUR’UN GÜZELİ SEÇİLDİ
BURDUR’UN GÜZELİ SEÇİLDİ
BURDUR’UN GÜZELİ SEÇİLDİ
BURDUR’UN GÜZELİ SEÇİLDİ
BURDUR’UN GÜZELİ SEÇİLDİ
BURDUR’UN GÜZELİ SEÇİLDİ

Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.