isparta-oto-ekspertizisparta-oto-ekspertiz
BURDUR’DA KAPALI DURAK SİSTEMİ BAŞLADI
BURDUR 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

Burdur Belediyesi tarafından Müze Müdürlüğü altında bulunan durak, kapalı hale getirildi. Otomatik kapılı, klimalı, alarmlı, kameralı ve TV’li olan kapalı duraklar kent merkezinde yaygınlaştırılacak.
 

Burdur Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Müze Müdürlüğü altında bulunan şehir içi otobüs durağı yenilenerek kapalı hale getirildi. 12,5 metre kapalı alana sahip yalıtımlı kapalı durakta güvenlik kamerası, klima, led TV, alarm sistemi ve otomatik kapı özelliklere sahip.
 

Burdur Belediye Başkanı Ecz. Ali Orkun Ercengiz, Müze Müdürlüğü altında bulunan kapalı durağı basına tanıttı. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Başkan Ercengiz, “Yaşanabilir şehirlerde kapalı duraklar artık yaygınlaştı. Her geçen günde bunlar standart hale geldi. Bu bir lüks değil. Bu vatandaşımızın hak ettiği bir değerdir. Biz bunla ilgili seçimden de önce düşüncemiz vardı. Bunun da sözünü vermiştik. Bununla ilgili fiyat tekliflerini aldığımız rakamın bize biraz afaki olduğunu düşündük ve bu konuda kendi olanaklarımızla bu çalışmayı yapıp yapamayacağımızı kontrol ettiğimizde, burada emekçi arkadaşlarımızın bu çalışmayı yapabileceğini gördük” dedi.
 

Üç personelle haftada bir durak imal edebilecek durumda olduklarını belirten Başkan Ercengiz, “Sadece malzemesini dışarından alıyoruz. Bize verilen teklif 45 Bin Lira civarındayken biz 17 Bin liraya içerisinde otomatik kliması olan, bir adet 83 ekran LCD’si olan, 3 güvenlik kamerasıyla 24 saat gözlenebilen ve alarm ile korunan bir cam sistemli özet ile vatandaşımızı yaşamını kolaylaştırıp günlük hayatta kullanımına uygun hale getirdiğimiz bir kapalı durak” dedi. Kapalı durakları yaygınlaştıracaklarını belirten Başkan Ercengiz; “Önümüzdeki 15-20 gün içerisinde 5 tane daha durak imal ediyoruz. Halkımızın yoğunlukla kullandıkları alanlardan başlamak üzere bu duraklarımızın kullanım sayısı artıracağız” dedi.

Vatandaşımız güle güle kullansın

Durakların bir müddet sefer zamanları dışında kapalı tutulacağını belirten Başkan Ercengiz; “Burada en önemlisi şu; kapalı duraklarda en büyük sıkıntı maalesef bir takım su istimallere açık olabiliyor. Zaman zaman bu duraklar kötü kullanılabiliyor. Farklı amaçlar için kullanılıyor. O sebeple otobüslerin sefer saatleri dışında biz bu durakları şimdilik kapalı tutacağız. Yani kapatmamızda ki asıl amaç durakların kirletilmemesi, farklı amaçlarda kullanılmamasına yönelik olacak ama bu alışkanlık kazanıldıktan sonra da tabi ki biz özgürlükten yanayız hiç bir zaman kullanımdan kısıtlanmaması taraftarı değiliz. Vatandaşımız güle güle kullansın” diye konuştu.





Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.