isparta-iyas-marketisparta-oto-ekspertiz
Burdur'da Kaçakçılık Ve Dolandırıcılık Operasyonu
BURDUR 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
JANDARMADAN DOLANDIRICILIK VE KAÇAKÇILIK OPERASYONLARI
Burdur İl Jandarma Komutanlığı kaçakçılık ve dolandırıcılık operasyonu düzenledi.


Burdur Valiliğinin yayınladığı basın açıklamasında Jandarma Komutanlığının asayiş ve trafik denetimlerini bildirdi.

Basın açıklaması şöyle:

“BUCAK’TA DOLANDIRICILIK ŞÜPHELİLERİNİN YAKALANMASI”

Dolandırıcılık olaylarının il genelinde son zamanlarda artarak, değişik yöntemlerle vatandaşlarımızın kandırılıp dolandırılmalarının ve büyük emeklerle ve alın teriyle yapmış oldukları birikimlerinin dolandırıcılara kaptırılmaması maksadıyla, Burdur İl Jandarma Komutanlığınca Toplum Destekli Kolluk Hizmetleri kapsamında vatandaşlarımızın bilgilendirilmesine ve uyarılmasına devam edilmektedir.

*** Bucak İlçesi Karaaliler köyünde ikamet eden M.K. isimli vatandaşımıza, 29 Ocak 2016 tarihinde, A.Y isimli şüpheli bir şahıs tarafından yurt dışından getirilecek 1.000.000 TL. paranın M.K.’nın hesabına yatırılacağı ve bu paradan M.K.’ya %30 komisyon verileceği, ancak bunun için bir miktar paraya ihtiyaç duydukları ve M.K.’nın kendilerine 250.000 TL. vermesi gerektiği söylenerek, M.K. isimli vatandaşımız dolandırılmaya çalışılmıştır.

M.K. isimli duyarlı vatandaşımızın, olaydan şüphelenerek durumu Bucak İlçe Jandarma Komutanlığına bildirmesi üzerine, adli makamların talimatı alınarak, Burdur İl Jandarma Komutanlığınca düzenlenen operasyon sonucunda, (2) araç ile Bucak ilçe merkezinde bulunan bir banka şubesine gelen ve değişik illerin nüfusuna kayıtlı oldukları ve çok sayıda suç kaydı bulunan A.Y., A.G., A.A., B.K., Ö.K. ve E.G. isimli dolandırıcılık şüphelisi (6) şahıs suçüstü yakalanarak haklarında yasal işlem başlatılmıştır.

Vatandaşlarımızın kendilerine yönelik telefonla veya değişik yöntemlerle yapılan her türlü dolandırıcılık girişimini en kısa zamanda güvenlik güçlerine bildirmeleri ve dolandırıcılar tarafından vatandaşlarımıza yapılan para kazandırma vaatlerine inanmamaları hem vatandaşlarımızın kayıplarını önleyecek hem de dolandırıcıların kısa sürede yakalanmalarını sağlayacaktır.

Burdur İl Jandarma Komutanlığınca, sorumluluk bölgesinde huzur ortamının sağlanması maksadıyla, vatandaşlarımızın ve kamu kurum ve kuruluşlarının da katılımıyla toplum destekli kolluk anlayışı ile emniyet ve asayiş hizmetlerine 24 saat esasına göre aralıksız olarak azim ve kararlılık içerisinde devam edilmektedir.

“EMNİYET VE ASAYİŞ HİZMETLERİ”       

Burdur İl Jandarma Komutanlığınca, halkımızın huzur ve güvenliği için emniyet ve asayiş hizmetlerine kapsamlı bir şekilde devam edilmektedir.  Bu kapsamda, 30 Ocak 2016 tarihinde 07.00-11.00 saatleri arasında, Burdur il genelinde yol güzergâhlarında (12) ayrı noktada, Jandarma Devriyelerince yol kontrol faaliyetleri icra edilmiştir. Yapılan faaliyetler esnasında, ağır kış şartlarına bağlı olarak meydana gelebilecek trafik kazalarının önlenmesi ve meydana gelebilecek kazalardan en az zararla çıkılabilmesi maksadıyla, başta toplu taşıma araç şoförleri olmak üzere, kontrol edilen araç şoförleri ile seyahat eden vatandaşlarımız trafik kurallarına uyma hususlarında bilgilendirilmişler ve uyarılmışlardır.

***Faaliyetler esnasında toplam (2.955) şahıs ve (1.015) araç sorgulaması yapılmış, çeşitli suçlardan aranan toplam (12) şüpheli şahıs yakalanmış ve haklarında yasal işlem başlatılmış, yakalanan şahıslardan “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan dolayı (5) yıl hapis cezası hükmü bulunan bir şahıs, “borçlunun ödeme şartını ihlal” suçundan aranan bir şahıs ve “nafaka hükümlerine uymamak” suçundan aranan bir şahıs olmak üzere toplam (3) şüpheli şahıs haklarında yapılan yasal işlemlere müteakip Burdur E-Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna kapatılmıştır.

Ayrıca yapılan faaliyetler esnasında, kaçakçılıkla mücadele kapsamında, kaçakçılık ve narkotik ekiplerinin de katılımıyla yapılan aramalarda, İstanbul’dan Antalya’ya götürülmek üzere paketlenen (2) şüpheli şahsa ait (212) şişe kaçak içki ele geçirilmiş, yine aramalarda (1) şüpheli şahsa ait (1) adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirilerek, şüpheli şahıslar hakkında yasal işlem başlatılmıştır.

Yapılan kontrol ve aramaların maksadının, güzel ülkemizde huzur ve güvenliğin sağlanması olduğu görevli Jandarma devriyeleri tarafından vatandaşlarımıza aktarılmış ve vatandaşlarımızdan memnuniyet içerikli olumlu tepkiler alınmıştır.  

 

Burdur İl Jandarma Komutanlığınca, sorumluluk bölgesinde huzur ortamının sağlanması maksadıyla, vatandaşlarımızın ve kamu kurum ve kuruluşlarının da katılımıyla toplum destekli kolluk anlayışı ile emniyet ve asayiş hizmetlerine 24 saat esasına göre aralıksız olarak azim ve kararlılık içerisinde devam edilmektedir.”

 

Diğer Fotoğraflar






Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.