isparta-iyas-marketisparta-oto-ekspertiz
Burdur'da Fuarı 100 bin kişi ziyaret etti
BURDUR 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
 
Burdur dalya dedi
 
Fuarı 100 bin kişi ziyaret etti
 
Burdur Teke Yöresi 4. Tarım ve Hayvancılık Fuarı yine ziyaretçi rekoru kırdı. Geçen yıl 80 bin ziyaretçi ağırlayan fuar bu yıl 100 bin ziyaretçiye ev sahipliği yaptı.
 
GL Platform tarafından düzenlenen Teke Yöresi 4. Tarım ve Hayvancılık Fuarı, sektörün buluşma noktası oldu. Büyük ve küçükbaş hayvanların sergilendiği fuar, çiftlik ekipmanları ve teknolojileri, genetik alanındaki son yenilikleri, yem sektöründeki gelişmeleri ziyaretçilere sundu.
 
Sektörün önde gelen firmaları, birlikler, kooperatifler açtıkları stand ile Teke Yöresi üreticilerine ulaşma imkanı yakaladı. İlk gün 10 bin kişinin ziyaret ettiği fuar, üçüncü günü 80 bin ziyaretçi sayısına ulaştı. Fuarın son günü bu rakam 93 bin 273'e ulaştı. Fuar özellikle üreticiyi yeni teknolojiyle buluşturdu. Bu yıl ilk kez insansız  traktörlerler çiftinin beğenisine sunuldu. GPS ve uydu kontrollü traktörler çiftçinin işini kolaylaştırırken zaman da kazandırıyor. İnsansız traktörler 5 dönümlük bir araziyi, kendi başlarına 15 dakikada sürüyor.
 
GL Platform Genel Müdürü Gül Ceylan, Teke Yöresi'nin fuara sahip çıktığını belirterek *Antalya’dan Denizli’ye, Muğla’dan Isparta’ya kadar tüm Teke Yöresi üreticileri fuarı ziyaret etti. Bu ilgi, üreticimizin katma değeri yüksek ürün elde etmek ne kadar çalışma arzusuyla dolu olduğunu gösteriyor” dedi. Burdur’un tarım ve hayvancılıkta coğrafyasının uygun olmamasına karşın sıradışı bir başarıya imza attığına dikkat çeken Gül, “Hayvancılıkta Türkiye'nin Hollandası konumuna gelen Burdur, tarım ve yem sanayinde de yine yüksek bir performans sergiliyor. Bunun bir tek nedeni var, o da çiftçinin her türlü zorluğa karşın üretmek için işinin başında olmasıdır. Burdur'u diğer illerden ayıran en önemli özellik ise, aile işletmelerin ulaştığı başarıdır. Burdur'da anneler, babalar çalışırken çocukları da yine tarım ve hayvancılığı geliştirmek için çalışıyor, göç edip başka iş aramak yerine onlar da mesleklerine sahip çıkıyor” dedi.
 
Henüz fuarın dördüncü gününde dahi bir yıl sonraki fuar için talepler geldiğini söyleyen Ceylan, “Bu inanılmaz bir durum. Buradaki  birlikteliğin herkese örnek olmasını istiyoruz, Burdur’a kalben teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

İnsansız traktörü tanıtan Murat Alkan, İbrahim Kutluay ve Mehmet Ali Altınışık, fuarda ilginin yüksek olduğunu söyledi.

 
foto1foto2foto3foto4foto5foto6gul_ceylantraktor
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.