isparta-oto-ekspertizisparta-oto-ekspertiz
Burdur'da Cankurtaranların Sınavı Gerçeğini Aratmadı
BURDUR 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinde bulunan olimpik yüzme havuzunda görev alacak cankurtaranlar zor bir sınavdan geçti.


Üniversitenin İstiklal Yerleşkesindeki Spor Kompleksi içerisinde yer alan 5 kulvarlı 680 bin metreküp kapasiteli Yarı Olimpik Yüzme Havuzu Burdurlulara da hizmet veriyor.

Yaz sezonunda Burdurlu vatandaşların da yoğun ilgisini çeken havuzda olası boğulma vakalarının önüne geçmek için görev alacak cankurtaranlar sınava tabi tutuluyor. Havuzda boğulan kişiye nasıl müdahale edileceği konusunda eğitimler alan cankurtaranlar zor bir sınavdan geçiyor.

Eğitimler hakkında bilgi veren Öğr. Gör. Ahmet Ali Karaca, "Bugün burada cankurtaranarkadaşlarımızın sınavı var. Part time çalışan öğrencilerimize yazın burada çalıştıkları için sınava tabi tutuyoruz. Bu sınav kapsamında boğulan kişiler nasıl kurtarılır, ilk yardımın A,B,C'si hakkında neler yapıyorlar. Bunlar hakkında arkadaşlarımızı sınava tabi tutuyoruz." dedi.

En çok boğulmaların şakalaşmalar yüzünden olduğunun altını çizen üniversitenin merkez yüzme antrenörü Bahar Ünal, zaten bizim havuzumuzdaki öncelikli kuralımız yüzme bilmeyen kişileri havuza almıyoruz. Öncelikle kursa dahil ediyoruz. Sonrasında üyeliğini yaptırıyor daha sonra yüzmeye devam ediyor" diye konuştu.

Su ile şaka olamaz diyerek vatandaşları uyaran Ünal, "Özellikle birbirleriyle kesinlikle şakalaşmalara yer vermezler ise boğulmalarını da bu oranda dindirmiş olabiliriz." dedi.

Cankurtaran sınavına giren öğrencilerden İpek Çakır şöyle konuştu; "Su altı federasyonlarının düzenlediği illerde düzenlenen kurslar dolayısıyla gümüş ve bronz cankurtaranlık belgelerimizi aldık. Bende iki tanesi de bulunmakta. Gümüş belgelerimiz denizde de cankurtaranlık yapmamıza yardımcı oluyor. Bronz belgemiz havuzda. Kendimi hazır hissediyorum. Gerekli çalışmaları yaptığımızı düşünüyorum"

İki yıldır cankurtaranlık yaptığını dile getiren İlyas Dinçer isimli öğrenci ise şunları söyledi; öncelik le cankurtaranlık yapabilmek için kursa kaydolduk. Biz zaten sürekli burada insanları kurtarıyoruz. Pratik halindeyiz çünkü. Onun dışında ilk yardım eğitimi aldık burada cankurtaranlık kursunda. Haftalık zaten biz burada antrenmanlarımızı yapıyoruz burada düzenli olarak cankurtaranlık üzerine. Yüzme bilmeyen insanların gelip direk havuza atlaması hem bizler için hem de kendileri için büyük bir tehlike oluşturuyor"

25 metre uzunluğunda, 12,5 metre genişliğinde, 2.20 metre derinliğinde ve 680 bin metreküp su kapasitesine sahip olan havuzun yer aldığı Spor Kompleksi içerisinde öğrenciler, üniversite personeli ve Burdur halkının rahatlıkla spor yapabileceği tesisler de bulunuyor.
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
isparta-yemek-siparis-tabldot-telefon-lokanta-safir-toplu-yemek

isparta-askeri-malzeme-urunler-bot-outdoor-giyim

isparta-in-giyim-ürünleri-magazasi

gozde-balik-isparta-balik-siparis-telefon

isparta-detayli-oto-yikama

turker-kapinda

isparta-ambalaj-kullan-at-malzemeleri

isparta-cam-balkon-albert-genau-ucuz-kampanyaifiyatlari

isparta-KONTEYNER-PRAFABRİK-EV-KONUT-UCUZ-KAMPANYA-DAVRAZ

isparta-temizlik-sirketi-telefon

isparta-aktar-baharat-bitkisel-yaglari

isparta-protez-peruk-perma-anatomik-sac-kesimi-boyama

isparta-pastane-yas-pasta-siparis

isparta-laptop-tablet-tamiri

isparta-samziman-tamiri-MMT-vites-toyota-servisi

isparta-sarkuteri-peynir-zeytin-urunleri

ISPARTA uygun avm

isparta-sarkuteri-yoresel-urunler-cig-sut-et

isparta-gunes-elektrik-paneli

isparta-sanziman-hidrolik-direksiyon-tamiri

isparta-oto-muzik-sistemleri

ısparta gül lokumu

ısparta cam balkon

ısparta duşakabin

ISPARTA bilgisayar tamiri

ISPARTA CAM BALKON

ISPARTA uygun avm

ısparta kasap

ISPARTA sineklik

ISPARTA BOYA MALZEMELERİ

süpürge toz torbası

Gücü Etkisinde
Isparta Haberleri
Isparta Reklam

ÇOK OKUNANLAR