isparta-iyas-marketisparta-oto-ekspertiz
Burdur Belediye Başkanı ATB'ye Ziyarette Bulundu
BURDUR 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

Antalya Ticaret Borsası Meclis Başkanı Hüseyin Cahit Kayan'ın da hazır bulunduğu ziyarette, Ercengiz, Batı Akdeniz Bölgesi ekonomisinin birlikte ele alınması gerektiğini belirterek, Burdur'un bölgenin süt ve et merkezi olduğunu söyledi.

SÜT PROJESİNE DESTEK İSTEDİ

Burdur'da hayvancılığın sıkıntılı bir dönem geçirdiğini belirten Ercengiz, süt üretimini desteklemek için belediye olarak yürüttükleri proje hakkında Ali Çandır'a bilgi verdi. Burdur'da süt üretiminde arz fazlalığı olduğunu, üreticiyi desteklemek için ihtiyaç  sahibi ailelere süt ve süt ürünleri dağıtacaklarını belirten Ercengiz, "Sosyal belediyecilik anlayışı ile bu projeyi yaşama geçiriyoruz. Antalya Ticaret Borsası ve Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı'ndan da projemize destek bekliyoruz" dedi. 10 ay içerisinde 5 bin aileye peynir, tereyağ gibi süt mamulü ürün dağıtmayı hedeflediklerini anlatan Ercengiz, tarım ve hayvancılığın desteklenmesi gerektiğini vurguladı. Eczacı olduğunu hatırlatan Ercengiz, ileri yaşlarda D vitamini ve kalsiyum eksikliğine bağlı görülen osteoporoz ile mücadele için de projenin önemine dikkat çekti.

HAYVANCILIK DESTEKLENMELİ

Antalya Ticaret Borsası, Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, Burdur'un Batı Akdeniz Bölgesi'nde hayvancılığı ile öne çıkan bir il olduğunu belirtti. Hayvancılık sektörünün mutlaka desteklenmesi gerektiğini kaydeden Çandır, Burdur Belediyesi'nin süt projesini desteklediklerini söyledi. Çandır, proje nedeniyle Burdur Belediye Başkanı Ercengiz'i kutlarken, ziyareti nedeniyle teşekkür etti.

Ercengiz Çandır'a Burdur'un yöresel lezzeti ceviz ezmesi, yöresel ürünü alaca dokuması ile kahve fincanı takımı hediye etti.

 

Diğer Fotoğraflar


Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.