isparta-oto-ekspertizisparta-oto-ekspertiz
  BAKAN EROĞLU VE BAKAN ÇELİK FESHANE’DE BURDUR’U ZİYARET ETTİ
BURDUR 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

19-22 Mart 2015 tarihlerinde İstanbul’da ilki gerçekleşen Burdur Tanıtım Günlerinin 4. Günü ziyarette bulunan Bakan Eroğlu ve Bakan Çelik’i Vali Hasan Kürklü başta olmak üzere Milletvekili Bayram Özçelik, Kaymakamlar ve İlçe Belediye Başkanları karşıladı.
 

Bakan Eroğlu ve Bakan Çelik ilk olarak Burdur Valiliği standını ziyaret etti. Ziyaret sırasında Vali Hasan Kürklü, Bakan Eroğlu ve Bakan Çelik’e kabak kemane hediyesinin yanında yöresel tatlar olan Gölhisar Kavurma, Burdur Şiş, Ceviz Ezmesi, Haşhaş Helvası ikram etti.  

Fuar alanında bulunan tüm stantları ziyaret eden Bakan Eroğlu ve Bakan Çelik’e, ziyaretlerinden ötürü hediyeler takdim edildi.

İstanbul’da Burdur Tanıtım Günlerinin ilk defa düzenlendiğini anlatan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, İstanbul gibi metropol şehirlerde önemli sayıda Burdurlu vatandaşın olduğunu söyledi.
 

Anadolu’nun özellikleri ve güzelliklerinin tanıtılmasının oldukça önemli olduğunu kaydeden Çelik, şunları söyledi, “Biz bile yıllardır siyasetin içerisindeyiz. Yıllardır ülkemizin dört bir tarafını geziyoruz. Ama burada ayrıntılı bir şekilde illerdeki güzellikleri görme imkanını elde ediyoruz. Kaldı ki düğer vatandaşlarımız açısından sürpriz denebilecek güzellikler var” dedi.
 

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Burdur’un Türkiye’nin en güzel illerinden birisi olduğunu ifade etti.

Burdur’un tabiat güzellikleriyle meşhur bir il olduğuna işaret eden Eroğlu, “Buradaki güzellikleri tanıtmak fevkalade isabetli olmuş” dedi.

Burdur isminin ‘Burada Dur’ sözüyle ortaya çıktığını dile getiren Eroğlu, “Yani Burdur, güzellikler karşında dur, ‘Burada Dur’ yani Burdur haline gelmiş. Bende tabi o bölgeye çok büyük hizmet vermiştim, barajlar, göletler, sulama tesisleri ve ormancılık faaliyetler ama tabiat güzellikleri açısından, Avrupa’da hatta Amerika’da olmayan güzellikler orada var. Nedense bazı vatandaşlarımız, ülkemizdeki bu güzellikleri tanımadığı için İsviçre’ye, Amerika’ya veyahut değişik ülkelere gidiyor. Ama gelip buradaki güzellikleri görsünler” şeklinde konuştu.

 

Diğer Fotoğraflar



Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.