isparta-oto-ekspertiz
AFYONKARAHİSAR BU HAFTA DONACAK
AFYON 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
Meteoroloji Afyonkarahisar 5. Bölge Müdür vekili Mustafa Yılmaz, kentte başlayan kar yağışı ile birlikte sıcaklıkların mevsim normallerinin altına seyir edeceğini ve sıcaklıklarda eksi 12 dereceye varan düşüşler olacağını söyledi. 
Kentim meteorolojik durumu ile ilgili bir açıklama yapan Yılmaz, kentte bu hafta havaların çok soğuk ve kar yağışlı geçeceğinin tahmin edildiğini kaydetti. Sıcaklıkların mevsim normallerinin altında seyir edeceğini aktaran Yılmaz, “Bu hafta 20 Şubat Cuma gününe kadar aralıklarla kar yağışı bekliyoruz. Perşembe gün bu yağışların biraz daha sert olacağını tahmin ediyoruz. Bununla birlikte Salı günü itibari ile sıcaklıklarda çok belirgin düşüler olacak. En düşük sıcaklıkların eksi 12-13 derece olması bekleniyor. En yüksek sıcaklıklar ise 21 Şubat Cumartesi gününe kadar artı değerlere çıkmayacak. Oldukça soğuk bir hafta geçmesi bekleniyor. Şuanda görünen durum bu. Yinede bu son yılların en soğuk değerleri değil, yinede sıcaklıklar mevsim normallerinin altında. Daha soğuk ve karşı havaları kent geçmişte gördü. Kar kalınlığının da yaklaşık 30 santimetre olmasını bekliyoruz. Kar yağışı hafif görünüyor. Yağan karın fazla bir örtü bırakacağını tahmin etmiyoruz” dedi.
Öte yandan Yılmaz, kar yağışı ve buzlanma riskine karşı araç sürücüleri başta olmak üzere vatandaşları da dikkatli olmaları gerektiği konusunda uyarmayı ihmal etmedi.
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.