isparta-oto-ekspertiz
Tural'dan Trafik Sigorta Primi Tepkisi
ISPARTA
G.Tarihi: 11.07.2016 14:02
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

Isparta Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı ve Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Genel Başkan Vekili Ahmet Tural, trafik sigortası primlerinde düşüşün yaşanmamasına tepki gösterdi.


Isparta Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı ve Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Genel Başkan Vekili Ahmet Tural, sigorta şirketlerinin taleplerinin karşılanmasına rağmen trafik sigortası primlerinde halen daha düşüş yaşanmadığına dikkat çekti. Şoför ve nakliyeci esnafının bu durumdan muzdarip olduğunu belirten Tural, bu esnaflar için bölgesel fiyat tarifesinin uygulanması gerektiğine işaret etti.

"beklentilerimizin karşılığını henüz alamadık"

Zorunlu trafik sigortası primlerinin halen daha şoför esnafını olumsuz etkilediğini belirten Tural, "Trafik sigorta primleri halen daha yüksek. Sigorta şirketlerinin zarar ettiklerini söylediklerini maddelerin iyileştirilme yapılmasına rağmen poliçe fiyatlarında bir indirim yapılmadı. Nisan 2016'da yapılan yeni düzenleme ile sigorta şirketleri yeni fiyat ilan etmedi. Halen daha hazine müsteşarlığı tarafından ilan edilen taban ve tavan fiyat uygulaması üzerinde poliçe kesilmektedir. Beklentilerimizin karşılığını henüz alamadık. Aslında zorunlu trafik sigortaları her ile göre ayrı olmalı ya da büyükşehirler, metropol şehirler ile küçük şehirler arasında mutlaka bir fark olmalı. Hatta araç bazında bile aynı primler belirlenmesinde fayda var. Ankara merkez ile 150 kilometre uzağındaki Şereflikoçhisar İlçesindeki taksicinin aynı primi ödemesi beklenemez. ya da İstanbul'daki bir taksici ile Şile'deki bir taksici aynı parayı kazanamaz. Yine İzmir'deki bir minibüsçü ile Kars'taki bir minibüsçünün aynı primi ödemesi büyük bir adaletsizlik olur. Isparta'daki taksici ile Antalya'daki bir taksicinin aynı primi ödemesi mümkün değil, aynı parayı kazanması da mümkün değil. Bundan dolayı zaten her şeyi paraya yetiştirmeye çalışan şoför esnafımız için adil bir yol bulunması gerekmektedir diye düşünüyoruz. Yetkililerimizden araç bazında veya bölgesel olarak taban ya da tavan fiyat belirlenmesini talep etmekteyiz" dedi

"Primler düşecekse şoför ve nakliyeci esnafımız nefes alacaktır"

Yeni düzenleme ile sürücünün kendi kusurundan dolayı yaralanma ya da vefat tazminatlarının hesaplanmasına standart getirildiğini kaydeden Tural, "Artık sigorta şirketleri kime ne ödeyeceğini bilecek. Trafik sigortasından sağlık giderleri karşılanmayacak. Sağlık giderleri Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödenecek. Sigorta şirketleri tedavi sonrasında sakatlık durumunda devreye girecek. Sigorta şirketi hasarlı araçta eşdeğer yedek parça kullanabilecek. Kısmi onarımlarda sigorta şirketi yedek parça tedarik edebilecek. Düzenlemelerin hepsi şirketlerin lehine düzenlendi. Primlerin yüksek olmasına gerekçe gösterilen konuların hepsi bunlardır. Primler düşecekse şoför ve nakliyeci esnafımız nefes alacaktır. Ama maalesef esnafa kesilen poliçelerde bir iyileşme görülmedi." 
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.