isparta-oto-ekspertizisparta-oto-ekspertiz
ISPARTA'NIN MEMBA SUYU KAR-BUZ GELİYOR
ISPARTA
G.Tarihi: 16.02.2017 12:41
2
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

Kar-Buz şişelenip evinize gelecek

Belediye, Andık ve çevresinde toplayıp şehir şebekesine getirdiği menba suyunun yüzde 1'i ayırıp 'şişeleme' için değerlendirecek. Kar-Buz markası altında damacana ve bardak su imalatı yapılıp, maliyetine satılacak. Ama... Neredeyse her sokağında çeşme bulunan Isparta'nın en meşhur çeşmesi Mimar Sinan Caddesi üzerinde bulunur. Yazın çarşıya çıkıldığı zaman serinlemek için suyu buz gibi akardı. Çeşme hala duruyor ama o eski buz gibi suyu artık. Halk arasında 'Karbuz çeşmesinden su için Isparta'dan gidemez' diye bir inanışın varlığı da herkes tarafından bilinir. Isparta Belediyesi, yıllardır kendiliğinden oluşan 'Karbuz' markasını ekonomiye kazandırmak için 2009'dan bu yana bir çalışma yürütüyor. Ancak henüz bir sonuç alınamadı. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun Isparta'yı ziyaretinde 'Belediye Su Şişeleme Fabrikası Projesi' yeniden gündeme geldi. Bu proje zihinlerde yeniden canlandı.
 

MENBA SUYU DEĞERLENDİRİLECEK

Isparta Belediyesi, Andık Deresi ve çevresinde boşa akan, kayıp verilen menba suyunu cazibeli bir şekilde şehir şebekesine kazandırıldı. Suyun şebekeye cazibeli bir şekilde basılabilmesi için tepe noktalarda su depoları yapıldı. Yılda 5 milyon m2 kapasitesinde su, şehir içme şebekesi aracılığıyla halka veriliyor. Darıderesi 1 Göleti ile yeterli olmadığı durumlarda Eğirdir Gölü'nde basılan su harmanlanarak halkın hizmetine sunuluyor.
 

KAR-BUZ MARKASI

Isparta Belediyesi, Başkan Günaydın'ın 2009 seçimlerinde vaat ettiği 'şişeleme fabrikası' projesini hayata geçirmek için 7-8 yıldır uğraş veriyor. Andık mevkiinden getirilen menba suyunun yüzde 1'inin ayrılarak su şişeleme alanında kullanılması hedefleniyor. Yılda 50 bin ton su, kuralacak tesisde şişelendikten sonra halka maliyetine fiyatla satılacak. Piyasaya sunulacak ürünün markası da belli: Kar-Buz. Isparta halkının yabancı olmadığı Kar-Buz, damacana ve bardak su şeklinde şişelendikten sonra evlere ve işyerlerine pazarlanacak.
 

MİLLİ PARKLAR'DAN İZİN ALINMASI GEREKİYOR

Ancak bu iş için küçük bir engel bulunuyor. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da bu konuyu Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun Belediyeyi ziyaretinde gündeme getirdi. Andık mevkiinden Atık Su Arıtma Tesisi'ne kadar geterilen kaynak suyunun şişelenebilmesi için Milli Parklar Genel MüdürlüğüRnün 'ticari olarak kullanılabilir' iznini vermesi gerekiyor. Bu izin alındıktan sonra Belediye, Atık Su Arıtma Tesisi içerisinde 800 bin TL'lik maliyetle şişeleme tesisi kuracak. Tesis kurulduktan sonra menba suyu öncelikli damacana olarak şişelenecek. Kar-Biz isminde de maliyeti fiyatına satılacak.

AKDENİZ

Yorumlar2
Onay Bekleyenler2
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
ıspartalılar7 yıl önce
bölgemizde enfazla menba suyu olan iliz birinciyizya. fakat enfazla . pet şişelerde su satılan ildede birinciyiz. bir araştırın. bedava olan suyu ıspartalılara. parayla satacaklar su parası olmasa belediye ve rantcılar batar diyemi . hatlara vermiyorsunuz . memba suyunu sayın yetkililer.haram olsun rant için çalışanlara
Ayşe7 yıl önce
çeşmelerden su bulanık akıyor göler bölgesinde yaşıyoruz artık para verip alacağız temiz suyu son iki yıldır çeşme suyu iyice içilmez hale geldi
isparta-yemek-siparis-tabldot-telefon-lokanta-safir-toplu-yemek

isparta-askeri-malzeme-urunler-bot-outdoor-giyim

isparta-in-giyim-ürünleri-magazasi

gozde-balik-isparta-balik-siparis-telefon

isparta-detayli-oto-yikama

turker-kapinda

isparta-ambalaj-kullan-at-malzemeleri

isparta-cam-balkon-albert-genau-ucuz-kampanyaifiyatlari

isparta-KONTEYNER-PRAFABRİK-EV-KONUT-UCUZ-KAMPANYA-DAVRAZ

isparta-temizlik-sirketi-telefon

isparta-aktar-baharat-bitkisel-yaglari

isparta-protez-peruk-perma-anatomik-sac-kesimi-boyama

isparta-pastane-yas-pasta-siparis

isparta-laptop-tablet-tamiri

isparta-samziman-tamiri-MMT-vites-toyota-servisi

isparta-sarkuteri-peynir-zeytin-urunleri

ISPARTA uygun avm

isparta-sarkuteri-yoresel-urunler-cig-sut-et

isparta-gunes-elektrik-paneli

isparta-sanziman-hidrolik-direksiyon-tamiri

isparta-oto-muzik-sistemleri

ısparta gül lokumu

ısparta cam balkon

ısparta duşakabin

ISPARTA bilgisayar tamiri

ISPARTA CAM BALKON

ISPARTA uygun avm

ısparta kasap

ISPARTA sineklik

ISPARTA BOYA MALZEMELERİ

süpürge toz torbası

Gücü Etkisinde
Isparta Haberleri
Isparta Reklam

ÇOK OKUNANLAR