isparta-iyas-marketisparta-oto-ekspertiz
ENERJİDE 5 ÖNEMLİ ADIM! TEK TEK AÇIKLADI
TÜRKİYE 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
ENERJİDE 5 ÖNEMLİ ADIM! TEK TEK AÇIKLADI
Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye'nin enerji alanında atacağı 5 önemli adımı Antalya'da düzenlenen Enerji Zirvesi’nde açıkladı.


DÖVİZ ETKİSİ BİTECEK

Enerjide dönüşümü kamu ve özel sektörün birlikte gerçekleştireceğini anlatan Albayrak, "Mümkün olduğu kadar döviz etkisinden arınmış bir enerji piyasasına dönüşme noktasında kritik adımlar atıyoruz. Sessiz sedasız bu dönüşümü başlattık. Kapasiteyi ve alım garantisi verilen miktarı da anlamlı bir şekilde artırarak, yerli kömürle ilgili başlattığımız teşvik ve destek mekanizmasını 2018 başında devreye alacağız." dedi.




NÜKLEER SANTRALDE YILSONU TEMEL ATILIYOR

Enerji Bakanı Berat Albayrak, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu'nun (TAEK) Akkuyu Nükleer Santrali'ne ilişkin inşaat izni konusunda detaylı bir çalışma yürüttüğünü belirterek, "İnşallah, Akkuyu Nükleer Santrali'nde bu yılsonu veya 2018 başında temel atmak için çalışmalarımız devam ediyor" dedi.



İTHAL KÖMÜR ÇALIŞMASI

İthal kömür santralleriyle ilgili bir çalışma yapıldığını da açıklayan Enerji Bakanı, "Arkadaşlar önerdi ben de olumlu bakıyorum. İthal santrallerin yerliye dönüşüm oranı nispetince havuzun içerine dahil edilmesi...




Ciddi kalorisi yüksek kömür rezervlerimiz var. Özellikle ithal kömür santrali olan firmalar, bu sahalar özelinde bir işbirliğine gittikleri çerçevede onları da dahil edecek bir çalışma olacak. Yılbaşında devreye almak istiyoruz" diye konuştu. 
 

Albayrak, 34 milyon metreküp günlük gazlaştırma kapasitesi olan altyapıyı kasımda ikinci FSRU'nun (LNG ve yüzer sıvılaştırma tesisleri), Dörtyol'da devreye alınması ve Marmara Ereğlisi'ndeki kapasite artışıyla 150 milyon metreküpe çıkaracaklarını anlattı.




İLK SONDAJ 2018'DE

Bakan Albayrak, Türkiye'nin ilk derin deniz sondajını Akdeniz'de bu kış veya 2018 başında yapacaklarını belirterek, "Karadeniz'de de benzer çalışmalar yapacağız" dedi.


Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.