isparta-iyas-marketisparta-oto-ekspertiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tanımayacağız
TÜRKİYE 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tanımayacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Cumhurbaşkanı Poroşenko ile ortak basın toplantısı düzenledi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tanımayacağız

Erdoğan'ın açıklamalarından önemli başlıklar;

-Değerli dostum Poroşenko, saygıdeğer bakanlarımız ve kıymetli basın mensupları sizleri saygıyla selamlıyorum.

'UKRAYNA KİLİT ÜLKE'

İki yıl aradan sonra Ukrayna'yı tekrar ziyaret etmekten dolayı büyük memnuniyet duydum. Değerli dostum Poroşenko'ya bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Bu önemli toplantının ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Ukrayna ile ilişkilerimiz her geçen gün gelişiyor. Ukranya bölgemizin istikrar ve güvenlik konusunda kilit ülkelerden biridir. İkili ilişkilerimize hep stratejik vizyonla yaklaştık.

KİMLİKLE SEYAHAT

2012'de yürürlüğe giren vize muhafiyeti anlaşmasının ardından kimlikle seyahat uygulamasını başlattık. Bugün yaptığımız görüşmelerde ilişkilerimizi kapsamlı bir şekilde ele alma imkanı bulduk.

'KIRIM'IN YASADIŞI İLHAKINI TANIMAYACAĞIZ'

Karadeniz havzasının güvenliği dahil olmak üzere bölgesel konuları mütalaa ettik. Bu konularda eşgüdüm halinde hareket etme kararı aldık. Poroşenko'ya Kırım dahil toprak bütünlüğünü destekleyeceğimizi bir kez daha ifade ettim. Kırım'ın yasadışı ilhakını tanımadık tanımayacağız. Ukrayna'nın Kırım Tatarlarına destekten büyük memnuniyet duyuyoruz. Kırım'daki yasadışı durumun aşılması için hukuk içinde atılacak adımlarının önemine inanıyoruz.

'BURADAN MÜJDE VERİYORUM'

Buradan milletimize müjde veriyorum. Ukrayna'da Yunus Emre Türk Kültür Merkezi açıyoruz. Bundan dolay dostum Poroşenko'ta teşekkür ediyorum.
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.