isparta-iyas-marketisparta-oto-ekspertiz
Başbakan Yıldırım'dan vize açıklaması
TÜRKİYE 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

Başbakan Yıldırım'dan vize açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım Amerika ziyareti öncesi, ABD'nin vize işlemleri ile ilgili 'Türkiye güvence verdi' iddiasına cevap verdi.

 

ABD ziyareti öncesi havalimanında gazetecilerin sorularını cevaplandıran Başbakan Binali Yıldırım, ABD ile vizelerin sınırlı da olsa başlamasının olumlu olduğunu belirtti.

Başbakan ABD'nin 'Türkiye bize güvence verdi' iddiası içinse, "ABD elçiliğinin açıklaması üzerine Türk büyükelçiliği de karşı açıklamayı yapmıştır. Orada her şey açık seçik, herhangi bir yoruma ihtiyaç göstermeyecek şekilde izah edilmiştir. İki ülke arasında bazı yargılamalar var, tutuklama işlemleri var. Bu ABD'de de var, Türkiye'de de var. Her iki ülke de hukuk devleti. Hukuk devleti kurallarına göre işlem ifa edilmektedir. Bu bakımdan güvence vermek, güvence istemek gibi bir müzakere hukuk devleti ilkelerine uymaz."ifadelerini kullandı.


İşte Başbakan'ın konuşmasından satır başları

Bugün heyetle beraber ABD'ye bir ziyarete çıkıyoruz. Amerika Başkan Yardımcısı Pence ile bir görüşme yapacağız. Birçok farklı görüşmelerimiz var. Gerek kongre, gerek yerli yabancı STK'lar ile Türkiye-Amerika ilişkileri konusunda kapsamlı, hem Washington'dan hem de New York'ta görüşmeler gerçekleştireceğiz. 

FETÖ, PYD, DAEŞ MASADA

İkili ilişkilerimizi ve bölgesel sorunları değerlendirme fırsatı bulacağız. Suriye, Irak meselesi ve FETÖ ile ilgili taleplerimiz ve bundan sonraki aşama dile getirilecek. PYD ve PKK ile mücadele konusunda aramızdaki anlaşmazlıkları dile getirmeyi planlıyoruz.

VİZE İŞLEMLERİNİN SINIRLI DA OLSA BAŞLAMASI OLUMLU

Ziyaretimiz öncesi ABD ile Türkiye arasında askıya alınan vize işlemlerinin sınırlı da olsa başlamış olması olumlu bir adım olarak mütalaa edilebilir. Bizim vazgeçemeyeceğimiz şey ülkemizin, milletimizin hassasiyetleridir. Bu hassasiyetlere karşı tarafın da gereken hassasiyeti gösteceğini ümit ediyoruz.  


'TÜRKİYE GÜVENCE VERDİ' İDDİASINA CEVAP

ABD elçiliğinin açıklaması üzerine Türk büyükelçiliği de karşı açıklamayı yapmıştır. Orada her şey açık seçik, herhangi bir yoruma ihtiyaç göstermeyecek şekilde izah edilmiştir. İki ülke arasında bazı yargılamalar var, tutuklama işlemleri var. Bu ABD'de de var, Türkiye'de de var. Her iki ülke de hukuk devleti. Hukuk devleti kurallarına göre işlem ifa edilmektedir. Bu bakımdan güvence vermek, güvence istemek gibi bir müzakere hukuk devleti ilkelerine uymaz.

GÜLEN'İN İADESİNİ BEKLİYORUZ

Bizim 15 Temmuz darbesi ile ilgili, darbenin arkasında Fetullah Gülen'in olduğu yönünde çok kuvvetli delillerimiz var. Bunun iade edilmesini istiyoruz. Bazı nedenlerle tutuklanmış olan vatandaşlarımızın davalarının görülmesinde de varolan endişelerimizin giderilmesini istiyoruz. 

Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.