isparta-iyas-marketisparta-oto-ekspertiz
14 Mayıs Çiftçiler Günü'nde çiftçilerden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup
TÜRKİYE 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

  - 14 Mayıs Çiftçiler Günü'nde çiftçilerden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup 
   - Çiftçiler seçim vaatleri arasına alınmak istiyor 
   -Çiftçiden ithal sebze endişesi   
 

Antalya’da örtü altı tarımın önemli merkezlerinden Aksu İlçesi’nde çiftçiler,14 Mayıs "Dünya Çiftçiler Günü" dolayısı ile bir araya gelerek, çiftçilerin mevcut yaşadığı sorunları bir mektup yazarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yolladı.  
 
Aksu İlçesi'nde  Aksu Üretici Birliği öncülüğünde bir araya gelen çiftçiler, 14 Mayıs’ın "Dünya Çiftçiler Günü" dolayısı ile bir rapor hazırladı. Aksu Üretici Birliği Başkanı Turan Şahin, başkanlığında hazırlanan raporda çiftçinin mevcutta yaşadığı sorunları ele alındı. Şahin, yanlış tarım politikalarında ısrar edilmesi halinde yakın zamanda sebze de ithal edileceğini öne sürdü. Şahin "Dünya Çiftçiler Günü" günü dolayısı ile yazılan raporu mektup olarak  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere ilgili birimlere ileteceğini kaydetti. Şahin,  üreticinin devlet tarafından desteklenmesini istedi. Son bir yılda üretim girdilerinin yüzde 100 arttığını savunan Şahin, bayilerin ve fidecilerin üreticiye verdiği ürünlerin parasını beklediğini, ancak girdilerin yüksekliği nedeniyle o paranın üreticide olmadığı için ödenemediğini kaydetti. 
 
 “Ucuz, merdiven altı gübre ve fideye yönelebilir” 
 Mektubu gönderdiği kargo şirketinin önünde bir açıklama yapan Başkan Şahin,  “Üreticiye fide ve gübre desteği verilmezse; önümüzdeki yıl üretici ucuz, merdiven altı gübre ve fideye yönelebilir, ortaya çıkan sonuç kalitesiz ürünler olur. Beklentimiz, acilen üreticiye fide, gübre ve tüm girdilerde biyolojik arı desteğinde olduğu gibi fatura üzerinden destek verilmesi ve dünyanın her köşesine ihraç edebileceğimiz “kalıntısız” üretime devam etmemizdir.”  Çiçeklerin meyve döllenmesini ve tutmasını sağlayan Bambus arıların yeniden garanti kapsamına alınması, fiyatının düşürülemiyorsa ödemesinin en azından hasatta yapılması gerekir” ifadelerini kullandı. 
 
 “Vatandaşımızda ithal sebze ve domates tüketecek” 
  Başkan Şahin, raporu şöyle tamamladı: “Banka borçlarımızın faizleri dondurularak en azından 5 ile 10 yıla yaygın olarak hasat zamanına bölünerek ödeme kolaylığı sağlanması, üreticiyi rahatlatacaktır. Tarım politikaları böyle gider ise sap saman ve hayvanda olduğu gibi yakın zamanda sebze de ithal edilecek yurdum üreticisi işsiz, vatandaşımızda ithal sebze ve domates tüketecek.” 

İHA           
 
AW391121_01AW391121_02AW391121_03AW391121_04
                 
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.