isparta-iyas-marketisparta-oto-ekspertiz
YERLİ OTOMOBİL FABRİKASI ISPARTA'YA KURULSUN
ISPARTA
G.Tarihi: 05.12.2017 14:40
2
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
MHP MERKEZ İLÇE BAŞKANI ÇAPRAZ'DAN ISPARTA'YA CANSUYU VERECEK ÖNERİ

MHP Merkez İlçe Başkanı Akif Çapraz, 2019'da üretilmesi planlanan yerli otomobil için üretim merkezinin Isparta'ya kurulması önerisinde bulundu. Çapraz, Isparta'nın siyasi, bürokrat ve sivil toplum aktörleriyle bunu başarabilecek güçte olduğunu söyledi   



Ortak Girişim grubu olarak adlandırılan Anadolu Grubu, BMC, Kıraça Holding, Türkcell ve Zorlu Holding tarafından en geç 2019’da üretilecek ve 2021’de satışa sunulması hedeflenen yerli otomobil üretimiyle ilgili MHP Merkez İlçe Başkanı Akif Çapraz'dan 'Fabrikası  Isparta'ya kurulsun' önerisi geldi.  Çapraz "Hep birlikte Isparta için birleşelim Ankara’ya çıkartma yapalım. Gerekli çalışmaları ortak akılla hazırlayıp üretimi gerçekleştirecek Ortak Gruba sunalım. Haydi Isparta için birlikte omuz omuza verelim" çağrısında bulundu

 

Türkiye'de heyecan uyandıran, yerli otomobil üretiminin nerede yapılacağı henüz netlik kazanmamışken, üretim merkezinin Isparta'ya taşınması yönünde teklif MHP Merkez İlçe Başkanı Akif Çapraz'dan geldi. Çapraz, "Yerli ve Milli üretim Otomobil fabrikasının Isparta’ya kurulması Isparta için hem can suyu hem de iktidarın Isparta’ya bir ödülü olacaktır" dedi.

2019'DA ÜRETİME BAŞLANACAK

Türkiye’nin yerli ve milli otomobil üretimi olan yıllanmış hayalinin gerçeğe dönüşecek olmasının sevindirici olduğuna dikkat çeken Çapraz, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve Ortak Girişim grubu olarak adlandırılan Anadolu Grubu, BMC, Kıraça Holding, Türkcell ve Zorlu Holding tarafından en geç 2019’da üretilecek ve 2021’de satışa sunulması hedeflenmektedir. Ortak Girişim Grubunda yer alan Kıraça Holding yönetim kurulu başkanı İnan Kıraç, hangi şehirde yapacaklarını hangi modeli yapacaklarına Ortak girişim grubu olarak değerlendireceklerini yaptığı açıklamada söylemiştir" dedi.

İŞSİZLİK PROBLEMİ BOY GÖSTERİYOR

Isparta’nın son yıllarda gerek teşvik gerekse kamu yatırımlarından iktidara vermiş olduğu desteğin tam olarak karşılığını alamadığını öne süren Çapraz, " Son zamanlarda Isparta’mızda işsizlik problemi de boy göstermeye başlamıştır. Bacasız fabrika olarak nitelendirilen Üniversitemizden her yıl binlerce öğrenci kardeşimiz mezun olup adete kuş gibi Isparta’mızdan uçup gitmektedir. Isparta’mız gelişmek ve kalkınmak istiyorsa Üniversitemizin sağladığı entelektüel sermayeyi kullanmak zorundadır" diye konuştu.

ANKARA'YA ÇIKARMA YAPALIM

Yine son zamanlarda gerek ITKM’den kaynaklı, gerek Şehir Hastanesinden dolayı eski hastaneler bölgesinde esnafın durumunun da belli olduğunu ileten Çapraz, " Üniversite çevresine yapılan ve yapılmaya devam edileceği öğrenilen yurtlar ve yaşam alanlarıyla da öğrenci Isparta esnafından ayrılmaktadır. Yerli ve Milli üretim Otomobil fabrikasının Isparta’ya kurulması Isparta için hem can suyu hem de iktidarın Isparta’ya bir ödülü olacaktır.  Gelin Isparta Akp Milletvekili on bakana bedel Plan Bütçe Komisyonu başkanımız Sayın Süreyya Sadi Bilgiç öncülük yapsın Valimiz Sayın Şehmuz Günaydın yılların verdiği bürokratik ağırlığını koysun, il ve ilçe belediye başkanlarımız gerekli desteği sağlasın, bütün milletvekillerimiz, siyasi partiler, ticaret ve sanayi odası,sivil toplum kuruluşları hep birlikte Isparta için birleşelim Ankara’ya çıkarma yapalım. Gerekli çalışmaları ortak akılla hazırlayıp üretimi gerçekleştirecek Ortak Gruba sunalım. Haydi Isparta için birlikte omuz omuza verelim" çağrısında bulundu.

Kaynak:Isparta Postası
 
Yorumlar2
Onay Bekleyenler2
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Gülkentli6 yıl önce
ıspartalılar bi fazla apart yapsın ne yapcak fabrikayı.