isparta-iyas-marketisparta-oto-ekspertiz
Vatandaş isyan etmişti! Bakan müjdeyi verdi
ISPARTA
G.Tarihi: 15.09.2017 11:44
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

Vatandaş isyan etmişti! Bakan müjdeyi verdi

Maliye Balanı Naci Ağbal son dönemdeki gelişmeleri değerlendirdi.

 

Açıklamadan öne çıkan başlıklar şöyle:

(Haziran ayı iş gücü verileri) Bu, ekonomideki canlanmayı teyit eden ve aslında ikinci yarı büyümesiyle de paralel bir gösterge.Bir milyon insana iş ve aş üretti. Bugün Avrupa’nın tamamında yaratılan istihdama bakıldığında, Türkiye sürekli istihdam üreten bir ülke. 2009 yılından beri istihdamını arttıran neredeyse tek ülkeyiz.

Türkiye ekonomisinin büyüme trendi son derece başarılı. Türkiye ekonomisinin artık temelleri sağlam.

Siyasi istikrarın bir defa daha ne kadar önemli olduğunu gördük.

Bakanlık olarak çeşitli kanunlarda  değişiklik yapılmasını öngören bir kanun tasarısını sunduk. Yatırımı, üretimi,  istihdamı ve çeşitli sosyal kesimleri ilgilendiren çok sayıda önemli düzenleme var. Bu torba yasa düzenlemesini teknik çalışmalarını da bitirip tahmin ediyorum gelecek hafta Meclise sevk edeceğiz.

VERGİLERİNİZ EVDEN ÖDENEBİLECEK

Torba yasa sadece Maliye Bakanlığı’nı ilgilendiren düzenlemelerle gelmeyecek. Bizim açımızdan özellikle vergi kanununda vatandaşların vergi daireleriyle olan işlemleri kolaylaştıracak siteme gidiyoruz.

Vergi kanunlarında vatandaşlarımızın iş ve işlemlerini kolaylaştıracak düzenlemeler getiriyoruz. Hedefimiz vergi dairesine gitmeden elektronik ortamda iş ve işlemlerimizi yapabilmek.

Vergi daireleri gidilen bir yer olmaktan çıkacak, evinizden ofisinizden ödeyeceksiniz.

Özellikle Hazine taşınmazlarının kullanımına ilişkin olarak çok farklı sektörleri ilgilendiren kolaylaştırıcı hükümler getiriyoruz.

Emlak vergisi düzenlemesiyle ilgili bir çalışma yapıyoruz. Yaşanan artışlara karşı vatandaşın isyanını görüyoruz. Astronomik artışlar tedirginlik oluşturuyor. Hükümet olarak bu soruna neşter vuruyoruz. Teknik çalışmaları yürütüyoruz, bu çalışmaları çok önemsiyoruz.

Uluslararası derecelendirme kuruluşları raporlarının tonunu değiştirmeye başladı. Türkiye ekonomisine karşı piyasanın duyduğu bir güven var.

İstanbul’u bir küresel finans merkezi yapmak istediğimizi önceden söyledik. Küresel bir finans merkezi olmak için finansal çerçeveleri düzenleyen birçok yasa var, bunların düzenlenmesi gerekiyor.Bunun için müstakil bir kanun tasarısı hazırlayıp Meclise getirmeyi planlıyoruz

Bir ülkenin küresel finans merkezi olması için bu piyasalarda nitelikli insan gücü olması lazım.

Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.