isparta-detayli-oto-yikamaisparta-detayli-oto-yikama
VALİ GÜNAYDIN: DEVLET ZAAFA DÜŞMEZ
ISPARTA 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

ISPARTA Valisi Şehmus Günaydın, Eğirdir ve Kovada göllerini koruma amacıyla kurulan Eğirdir ve Kovada Birliği'nin (EKOBİR) kaçak avlanma denetim yetkisini kanunsuz olduğu gerekçesiyle aldı.

Vali Günaydın,"Devlet zaafa düşmez. Devletin kurumları kanunlardan aldığı güçle bu sorunun üstesinden gelecek" dedi. 2004 yılında dönemin Valisi Şemsettin Uzun tarafından Eğirdir ve Kovada göllerinin çevresel etkilerden korunması ve kaçak avcılığın sebep olduğu olumsuzlukların giderilmesi amacıyla kurulan EKOBİR'de olan su ürünleri kontrol ve denetim yetkisi Vali Şehmus Günaydın'ın talimatı üzerine Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne devredildi. Konuya ilişkin açıklama yapan Vali Günaydın, EKOBİR'in Eğirdir Gölü'nün korunması amacıyla kurulduğunu söyledi.

Su Ürünleri Kanunu'nda kaçak avcılığı önleme görevinin kimde olduğunun açıkta yazıldığını kaydeden Günaydın, "Siz devletin kanunla size verdiği yetkiyi kullanamıyorsunuz, 'Efendim ben birlik şemsiyesi altında kaçak avcılıkla daha iyi mücadele ederim' derseniz buna kimse inanmaz. Bu görev Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nündür, zabıtanındır. Biz EKOBİR'in kendi tüzüğünde yazdığı faaliyetlerin tamamını destekleriz. Katkı veririz, onlara yardımcı oluruz. Ama biz valilik ve kaymakamlık olarak 'Kaçak avlanma ile baş edemiyoruz.

EKOBİR yapsın' dersek, bu bizim zaafımızı ortaya koyar. Devlet zaafa düşmez. Devletin kurumları kanunlardan aldığı güçle bu sorunun üstesinden gelecek" dedi. Kaçak avcılıkta birlikleri devreye sokmanın büyük zaiyet ve prestij kaybı olduğuna dikkati çeken Vali Günaydın, şöyle dedi: "Göllerde balık kalmadı. Biz kaçak avlanmayla ilgili mücadelede başarılı olamamışız. Göllerde balık kalmadı ise mücadele yeterli değil. Oturacağız hep birlikte konuşacağız. 'Kaçak avcılığı nasıl önleriz' bununla ilgili konuşalım.

Bunun yanında 'bu gölde balık popülasyonu nasıl artırılır'bunu konuşalım. Dersimizi iyi çalıştık. Bazı şeylerde yeterli sonuç alamamışız.Oturacağız hem kaçak avlanmayla hem üretimle ilgili kirleri konuşacağız. Ve hızlı bir şekilde uygulayacağız. Yavru üretimiyle ilgili kimin bir önerisi ve çalışması, ticari kri varsa gelsin ben destekleyeceğim.

Eğirdir Gölü ve diğer göllerle ilgili temizlik ve balık çeşitliliği artırılması için her projeyi destekleyeceğim. Bir birliğin gidip kaçak avcılıkla mücadele etme yetkisi yok. Su Ürünleri Kanunu çok açık ve net. Kimlerin ağlara el koyabileceği tek tek yazılmış. Bugün bu birliklere personel takviyesi yapmamız doğru değil. 10 personel vermişiz, tekne vermişiz. Bunları alıp ilgili kurumlara vereceğiz. Biz kurumlarımızı, belediyelerimizi ve muhtarlarımızı çalıştıracağız

Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.