isparta-iyas-marketisparta-oto-ekspertiz
Unesco Fotoğraf Sanatçısı Yüce Isparta'da
ISPARTA 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

SDÜ BÜLTENİ

Unesco Fotoğraf Sanatçısı Yüce ile “Halk Kültürü Çalışmalarında Fotoğrafın Kullanımı”

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesince yürütülen Somut Olmayan Kültürel Miras Projesi kapsamında hazırlanan seminerlerin ilki düzenlendi. Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümünde gerçekleştirilen “Halk Kültürü Çalışmalarında Fotoğrafın Kullanımı” konulu seminere, Unesco Fotoğraf Sanatçısı Osman Nuri Yüce konuşmacı olarak katıldı.
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan GSF Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Genç, seminerlerin ilkini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.



Halk kültürü mirasını fotoğraflamaya çalıştığını ve bu çalışmalarda derleme, arşivleme, koruma ve yaşatmayı temel aldığını belirterek sözlerine başlayan Osman Nuri Yüce, bunu yaparken sözlü kültür, yazılı kültür, görsel kültürden beslendiğini söyledi. Görselliğin günümüzde ön planda olduğunu ifade eden Yüce, “Görsel algımız, görme biçimimiz kültürel temellerden referans alıyor.” dedi.



Fotoğrafın ışıkla yazılan bir dünya olduğunu ve tek bir kare ile insanların dünyasının değişebileceğini vurgulayarak fotoğrafın gerçekliğe yakın olması konusunda hassasiyet gösterilmesi gerektiğine değindi.
Yüce, “Kültürel mirası çeken kişi hem fotoğrafta görünenin hem de görünenden ötesinin sahibi olmalıdır. Çektiği konuyu gerçek hali ile aktarmalı ve çektiği konuyu bağlamından koparmamalıdır.” dedi. Yüce, "Neden fotoğraf çekiyoruz?", "Fotoğraf nasıl olmalı?", "Nelerin fotoğrafı çekilmeli?” konuları hakkında bilgi vererek konuşmasını sonlandırdı.
 
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.