isparta-iyas-marketisparta-oto-ekspertiz
ULUBORLU'DA FESTİVAL COŞKUYLA KUTLANDI
ISPARTA
G.Tarihi: 03.07.2017 02:52
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
41.Geleneksel Uluborlu Kiraz Festivali ve Yağlı Pehlivan Güreşleri büyük bir coşku ile kutlandı. 

3 senedir Ramazan Ayına denk gelmesinden dolayı festival eğlencesini özleyen Uluborlulular tüm coşkusuyla festivali kutladılar. 01 Temmuz 2017 Cumartesi günü saat 16:30'da Demokrasi Şehitleri Meydanında Atatürk Anıtına çelenk konulmasıyla başlayan festival etkinliklerinde Isparta Mehteran-ı Gülistan Konseri, Burdur Teke Dans Halk Oyunları Grubu gösterileri, en iyi kiraz yetiştiriciliği ödül töreni ve fotoğraf yarışmasında dereceye girenler için ödül töreni düzenlendi. 

Kiraz festivaline Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Isparta Milletvekili Said Yüce, Isparta protokolünden daire amirleri, çevre ilçelerin belediye başkanları katıldılar. Program festival alanında Isparta Mehteran-ı Gülistan Konseri ille başladı. Güzel bir mehter konserinin ardından Burdur Teke Dans Halk Oyunları grubunun gösterileri sergilendi. 

Gösterilerin akabinde ödül törenlerine geçildi, Uluborlu Belediye Başkanlığı tarafından organize edilen en iyi kiraz yetiştiriciliği ödül töreninde birinclik ödülüne Mustafa Ali Karacalı, ikincilik ödülüne İbrahim Erol Ünsal, üçüncülük ödülüne ise Ergün Ceylan layık görüldü. Sonuçları daha önceden açıklanan Uluborlu ve Kiraz Çiçekleri konulu fotoğraf yarışmasında birincilik ödülünü kazanan Önder Ünsal, ikincilik ödülünü kazanan Tahir Akay ve üçüncülük ödülünü kazanan Mustafa Dinç'e ödülleri takdim edildi. 

Havanın çok rüzgarlı olmasından dolayı program dahilinde olan yamaç paraşütü etkinliği ise gerçekleştirilemedi. Yapılan protokol konuşmalarının ardından kiraz festivalinin gündüz programı sona erdi. 

Ayşe Dinçer ve Orhan Hakalmaz'dan Muhteşem Konser…   

Kiraz festivalinin gece programı ise saat 21:00'da başladı. İlk olarak sahneye Ankaralı Aylin Dinçer çıktı. Muhteşem enerjisiyle tüm kalabalığa hakim olan sanatçı yeri yerinden oynattı. Sık sık kalabalığın arasına karışan Dinçer yaklaşık 90 dakika sahnede kaldı. Verdiğimüthiş konserin sonunda Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi sanatçıya katılımlarından dolayı teşekkür ederek plaket ve çiçek takdim etti. 

Daha sonra sahneye türkülerin duayeni Orhan Hakalmaz çıktı. Birbirinden güzel türküler okuyan sanatçı konser alanındaki tüm dinleyenlerle birlikte türküler söyledi. Böyle bir kalabalık karşısında konser vermenin çok etkileyici olduğuna deyinen sanatçı Uluborlu'ya ve Uluborlu'nun sıcak kanlı insanlarına hayran kaldığını dile getirdi. Saat 00:15'e kadar sahnede kalan sanatçıya Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi plaket ve çiçek takdim etti. Konserlerin sona ermesiyle birlikte ise adete gökyüzü aydınlandı. Birbiri ardına ateşlenen havai fişekler görsel şölen oluşturdu. 

Tarihi Uluborlu Yağlı Pehlivan Güreşlerinde Başpehlivan Onur Şenel Oldu.  

 02 Temmuz 2017 Pazar günü saat 10:30'da Uluborlu Er Meydanında yaklaşık 400 pehlivan bel bağladı. Yoğun sıcağa rağmen birbirleriyle kıyasıya mücadele eden pehlivanlar görülmeye değerdi. Rakiplerini tek tek yenerek finale çıkan iki isim ise Onur Balcı ve Onur Şenel oldu. İkilinin kıyasıya tuttuğu güreşte normal sürede galip çıkmadı. Puanlama esnasında rakibinin sırtını yere getiren Onur Şenel Uluborlu Er Meydanında Başpehlivan ünvanını kazandı. 


Güreş Ağası Selim Demirelli Oldu…
 
Her yıl olduğu gibi bu yıl da güreş ağalığı için ilçemizin yetiştirdiği iş adamları ipi göğüsledi. Ahmet Nedim Karasoy ve Selim Demirelli arasında geçen güreş ağalığı 41.000,00 TL ile Selim Demirelli'de kaldı. 


Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, gülümseyen insanlar, gece

Görüntünün olası içeriği: 10 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: 11 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, ayakta duran insanlar, kalabalık ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: 7 kişi, kalabalık ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: 9 kişi, kalabalık

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, sahnedeki insanlar ve ayakta duran insanlar

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, sahnedeki insanlar, müzik enstrümanı çalan insanlar, gece ve konser

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, ayakta, kalabalık ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, kalabalık

Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, sahnedeki insanlar ve ayakta duran insanlar

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, sahnede ve müzik enstrümanı çalıyor

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, açık hava ve doğa

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: 4 kişi, ayakta duran insanlar
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.