isparta-iyas-marketisparta-oto-ekspertiz
SOKAK HAYVANLARI BAKIM VE REHABİLİTASYON 
MERKEZİNDE SONDA GELİNİYOR
ISPARTA 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

SOKAK HAYVANLARI BAKIM VE REHABİLİTASYON 
MERKEZİ 5 VETERİNER HEKİMLE HİZMET VERECEK

Isparta Belediyesi eski Burdur Yolu üzerinde Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi yapım çalışmalarında sona geldi. Merkezde yine çocukların hoş vakit geçirmeleri için masal evi yapımında da önemli mesafe kat edildi.

Isparta Belediye Başkan yardımcıları ve ilgili daire müdürleri Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde gelinen son durumu yerinde inceledi. Merkezin 49 dönümlük ormanlık alan içerisinde kurulduğunu söyleyen Veteriner İşleri Müdürü Hamdi Balcı, peyzaj çalışmalarının Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ekiplerce devam edildiğini söyledi.

Veteriner İşleri Müdürü Hamdi Balcı, ”Merkezimizin inşasında ormanın doğallığı korunmuştur. Merkezimiz 11 kapalı bina ve padok yerlerinden oluşmaktadır. Binalarımızda klinik, operasyon, kedi ve köpekler için ayrı ayrı olmak üzere karantina bölümleri bulunmaktadır. Yine müşahede ve hasta hayvan bakım bölümleri de bulunuyor. Şehrimizde yaşayan sokak hayvanlarının burada aşılanması, kısırlaştırılması ile böylelikle sokakta yaşayan hayvanlarımızın üremesinin kontrol altına alınması amaçlanmaktadır. Ayrıca hasta olan, kaza sonrası yaralanan sokak hayvanlarının tedavileri de burada veteriner hekimlerimizce yapılacaktır. Bunun için belediyemizde 5 veteriner hekim bulunmaktadır. Sokak hayvanlarımız için bir rehabilitasyon merkezi oluşturulmuştur. Bu rehabilitasyon merkezinde en önemlisi hayvanların, insanlara sağlık tehdidinde bulunmaması, risk oluşturmaması amacıyla da kurulmuştur” dedi.

Yine buraya gelecek olan çocukların da düşünüldüğünü aktaran Balcı, “Çocuklarımızın ve vatandaşlarımızın buraya geldiklerinde hem doğal ortamda hayvan sevgisini geliştirmek, hem de hoşça vakit geçirebilmeleri için düzenlemeler de yapılmaktadır. Çocuklarımız için masal evi, oyun alanları, park yapımı da yapılmaktadır” şeklinde konuştu.

İçerisinde kedi ve köpek evlerinin bulunduğu Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde, kedi ve köpekler için ayrı ayrı hastane, kısırlaştırma merkezleri, ameliyathane, anne ve yavruların aynı yerde kalabilecekleri yuvalar, normal yuvalar ve karantina bölgeleri yer alıyor. Köpekler için ayrıca ormanlık alan içerisinde doğal barınaklarda bulunacak. Bakımı tamamlanan hayvanlar doğal ortamda yaşayacak. Bunun yanı sıra hayvan barınağına gelecek olan çocuklar için masal odaları, eğlence yerleri ile yetişkinler için dinlenme alanları da oluşturuluyor. Hayvan barınağında bir yandan inşaat çalışmaları devam ederken, diğer taraftan da çevre düzenlemesi gerçekleştiriliyor.

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, ağaç, açık hava ve doğa

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, gökyüzü, ağaç, açık hava ve doğa

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, ayakta duran insanlar, ağaç, gökyüzü, açık hava ve doğa

Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.