isparta-iyas-marketisparta-oto-ekspertiz
Sidre, heyelan riskinden kurtarıldı
ISPARTA 1
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

Belediye Başkanı Günaydın, dağın eteğindeki Sidre Mahallesi'ni heyelan tehlikesinden korumak için Türkiye'de örneği olmayan bir altyapı projesi uyguladıklarını söyledi. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, altyapıya büyük önem verdiklerini söyledi.

Isparta'nın altyapıda Türkiye'nin en başarılı illeri arasında yer aldığını belirten Günaydın, Sidre Mahallesi'nde uygulanan altyapı projesinden bahsetti. Günaydın, "Sidre Mahallesi'nde dağın kenarında heyelan tehlikesi var. Zigzaglı bir yapı. DSİ yapamıyor. 35 yılda bir heyelan oluyor. Heyelanları önleyecek projeler yapıyoruz.

Halıkent'ten Dere Mahallesi'ne kadar büyük borular yerleştirdik. Heyelan olduğu zaman akan suyun yüzde 80'ini çekecek bir sistem. Türkiye'de olmayan bir proje. Altyapıyı tamamladık. 30 kilometre dev borulardan by-pass hatları kurduk" dedi.

ISPARTA SİDRE ile ilgili görsel sonucu

Yorumlar1
Onay Bekleyenler1
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Ayşe7 yıl önce
hanife sultan türbesinin yan tarafındaki dağ ne zaman evlerin üzerine akıp gelecek diye korkuyoruz birde oraya çare bulsanız sayın başkanım biz sidre mahallesi sakinleride korkmadan evlerimizde otursak şimdiden teşekkürler