isparta-iyas-marketisparta-oto-ekspertiz
SDÜ'DE İLK DERS PROF. DR. OKYAY KAYNAK'TAN
ISPARTA
G.Tarihi: 23.09.2017 00:57
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

SDÜ’de İlk Ders Prof. Dr. Okyay Kaynak’tan: “21. Yüzyılda Bilim, Teknoloji ve Endüstri”

Süleyman Demirel Üniversitesi 2017- 2018 Eğitim- Öğretim Yılının ilk dersini, akıllı sistem ve mekatronik alanında çeşitli başarılar elde etmiş Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Okyay Kaynak verdi.

Mühendislik Fakültesi tarafından düzenlenen etkinlikte, “21. Yüzyılda Bilim, Teknoloji ve Endüstri” konulu konuşması ile Fakülte E- 8 Amfisi’nde öğrencilere seslenen Kaynak, “Azimliyseniz, çok çalışırsanız ulaşamayacağınız yer yoktur.” dedi.

Konferansına “4. Endüstriyel Devrim” ve “Made in China 2025” isimli filmleri izleterek başlayan Kaynak, “20. yüzyılda kişisel varlık yaratılıyordu şimdi ise doyuma ulaşıldı. Artık küresel zenginlik ortaya çıktı.” diye konuştu. Bilgiye dayalı endüstri hakkında da bilgiler veren Kaynak, yeni neslin “bağlanma”, “iletişim”, “içerik”, “bilgisayar”, “toplumsal” temelli olduğunu belirterek büyük veriyi “yüksek hacim”, “yüksek hız” ve “çeşitlilik olarak tanımladı.

Ne oluyor anlamak için, yakın gelecekte ne olabilir? ve olabilecekler kendi yararımıza nasıl dönüştürülebilir? diyerek büyük veri kullanımının gerçekleştirilmesi gerektiğini belirten Kaynak, bilişim çağında paradigma değişiklikleri ile yetenek geliştirme paradigma değişiklikleri hakkında bilgiler verdi. Endüstri tarihine kısa bir yolculuk yapan Kaynak döngüsel ekonomi ile ilgili olarak da “Önceden dünyanın kaynakları bize yetmeyecekti. Artık kaynakları verimli hale getiriyoruz. Kirlenmeyi, tükenmeyi engellemek için.” dedi.

Haberin videosunu izlemek için tıklayınız
 


 

Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.