isparta-iyas-marketisparta-oto-ekspertiz
REKTÖR ÇARIKÇI'DAN 23 NİSAN MESAJI
ISPARTA 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

SDÜ BÜLTENİ

Rektörümüzün “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” Mesajı

23 Nisan 1920, milletimizin kurtuluşunu, bağımsızlığını, özgürlüğünü sembolleştiren bir tarihtir.  Yine bu tarih, milli egemenliğin, cumhuriyetin ve demokrasinin temellerinin atıldığı gündür. TBMM’nin açılması yeni Türk devletinin kurulması aşamasında atılan çok önemli bir adımdır. Kurtuluş Savaşı ile sadece ülke toprakları kurtarılmamıştır. Bu mücadele, milli birlik ve beraberliği ile yekvücut olmuş bir milletin yeni ve çağdaş bir devlet kurmasını da sağlamıştır. Bu anlamda TBMM,  tarihin derinliklerine kök salmış milletimizin, canından aziz bildiği vatan için yürüttüğü bağımsızlık mücadelesinin de kalbi olmuştur. Milletimizi hazin bir yıkılıştan, destansı bir yeniden doğuşa, esaretin gölgesinden bağımsızlığın zirvesine taşıyan meclisimiz, ülkemizin önünde yepyeni ufuklar açmıştır.  Dünyada hiçbir parlamento, böylesine görkemli ve eşsiz sayılabilecek geçmişi yaşamamış ve üstün başarılara imza atmamıştır.

Böylesine önemli bir gün, aynı zamanda yarınların teminatı olan çocuklarımıza da armağan edilmiş bir bayram olarak kutlanmaktadır.  Gerektiği şekilde idrak edilirse aslında bu bayram,  çocukların birkaç gün eğlendirilmesinden ziyade, milletimizin farklı çocuk sorunları ile ilgilenmesinin sağlanmasına da vesile olmalıdır. 2023 hedeflerine doğru emin adımlarla ve hızla ilerleyen Türkiye’de, küresel çağa ayak uydurabilen aynı zamanda yerli ve milli bir anlayışın gelişmesine vesile olacak yeni nesillerin yetiştirilmesinde de bizlere düşen görevler büyüktür.

Bu duygu ve düşüncelerle, TBMM’nin açılışının 98. yıl dönümünü, “ 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”nı en kalbi duygularla kutluyor;   Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Birinci Meclisimizin kahraman üyelerini ve vatan uğruna canlarını ortaya koyan tüm şehit ve gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyorum.

Prof. Dr. İlker Hüseyin ÇARIKÇI

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü

Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.