isparta-iyas-marketisparta-oto-ekspertiz
Rektör Çarıkçı’nın “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı”
ISPARTA 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

Rektör Çarıkçı’nın “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı”

Aziz ülkemiz, her bir karış toprağı şehit kanı ile sulanmış kutsal vatanımız, 15 Temmuz 2016 gecesi hunharca tertiplenen bir darbe teşebbüsü ile karşı karşıya kalmıştır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kalbi sayılabilecek en hassas ve stratejik noktalarına, bürokrasiye ve en önemlisi de halkımıza kasteden bu vahametli teşebbüs, milli birliğimiz, vatanperver, cesur insanlarımız sayesinde başarıyla püskürtülmüştür. O kara temmuz gecesinde, üzerlerine çevrilen tanklara, namlulara, kurşunlara canıyla göğüs gererek elinde bayrağıyla yüreklerini ortaya koyan bu millet,  tarihin kara sayfalarına geçecek bu alçakça saldırıyı başta yüce Allah’ın izni, sonra da millet iradesinden aldığı güçle ait olduğu karanlık nifakların topraklarına gömmüştür.

Bilinmelidir ki devletimiz, ister içeriden isterse dışarıdan beslenen hiçbir terör örgütüne geçit vermeyecek ve bu uğurda tüm organları ile var gücüyle çalışacaktır.  Millet iradesine dayalı özgürce yaşadığımız bu topraklarda, Süleyman Demirel Üniversitesi olarak biz de terörün her türlüsünü lanetle kınıyor; milletimizin teröre karşı yürüttüğü mücadelede SDÜ olarak akademik sahada da aktif çalışmalar yürütmeye devam ediyoruz.

Anadolu’nun büyük, güçlü ve güvenilir üniversitelerinden biri olmanın verdiği sorumlulukla teröre karşı bir farkındalık yaratmayı amaçladığımız, ülkemizin bölünmez bütünlüğünü her daim vurguladığımız, kim olursak olalım, ne olursak olalım kadim Anadolu toprakları üzerinde birlikte kardeşçe yaşama istencimizin hiçbir güçle yok edilemeyeceğini anlattığımız, demokrasi kahramanlarımızı anmak ve o gece yaşananları unutmamak, unutturmamak için projelendirdiğimiz her çalışmada SDÜ olarak bundan büyük bir gurur duyuyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, vatan uğruna canlarını feda eden diğer tüm şehitlerimizle birlikte, 15 Temmuz 2016’da şehitlik mertebesine erişen 249 şehidimizi rahmet, gazilerimizi de minnetle anıyorum. Allah’ın, bir daha bu millete 15 Temmuz 2016’da yaşanan karanlık gece gibi hiçbir karanlık yaşatmamasını diliyorum.

Prof. Dr. İlker Hüseyin ÇARIKÇI

SDÜ Rektörü

Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.