isparta-iyas-marketisparta-oto-ekspertiz
MÜSİAD’dan Uçak Saatleri Değişikliği Talebi
ISPARTA 1
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
MÜSİAD’dan Uçak Saatleri Değişikliği Talebi
                Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Isparta ve Burdur Şube Başkanları yönetimleri, Isparta-İstanbul uçak sefer saatlerinin sabah erken saatlerde Ankara bağlantılı olarak düzenlenmesi yönünde MÜSİAD genel merkezi bünyesinde girişimde bulundu.
                Haftanın 7 günü İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan saat 12. 00'da kalkıp Isparta Süleyman Demirel Havalimanı'na inen Isparta'dan da 15.30'da İstanbul'a dönüş yapan THY uçağının sefer saatlerinin erkene alınması isteniyor. Bu yönde MÜSİAD Isparta şube yönetimi, Genel Merkez bünyesinde girişimlerde bulundu.

MÜSİAD’dan Uçak Saatleri Değişikliği Talebi

                Konuyla ilgili olarak MÜSİAD Isparta Şube Başkanı Selim Özkutlu ve Burdur Şube Başkanı İbrahim Ekici tarafından basın toplantısı düzenlendi.
                 MÜSİAD Isparta Şube Merkezinde gerçekleştirilen toplantıda bir konuşma yapan, MÜSİAD Isparta Şube Başkanı Selim Özkutlu, Isparta MÜİSAD yönetimi olarak yeni Genel Başkanları Abdurrahman Kaan'ı ziyaret ettiklerini belirterek, Burdur MÜSİAD'la yapılan istişareler sonrası, uçak seferi saatlerinin yeniden düzenlenmesi konusunda öneri sunduklarını söyledi.
                Özkutlu konuşmasında; “Bizim önerimiz mevcut uçuşun korunarak, sabah erken saatte Isparta'dan Ankara aktarmalı, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na inilmesi, akşamda geç saatte İstanbul'dan Ankara aktarmalı Isparta Süleyman Demirel Havalimanı'na inişi içeriyor.  Önerimizi sunarken mevcut uçuşların saatinin çok uygun olmamasına rağmen uçakların yüzde 85 üzerinde dolulukla yapılması çok önemli pay oluşturuyor. Gerekli bilgileri aktardık. Önümüzdeki planlama dönemine alınması noktasında gerekli girişimleri yapıyoruz. Bu havalimanı Isparta'yı değil, Burdur ve Afyonkarahisar'ın ilçelerini ilgilendiriyor. Tabi Ankara merkez noktada. Ulaşım birçok yere çok kolay. Sadece İstanbul merkezli düşünmeyelim. Gaziantep' ede Van'a da rahatlıkla gidebiliyorsunuz. Bununla ilgili genel başkanımız gerekli çalışmayı yapacak. Böyle bir hizmeti Isparta Burdur'a kazandırmaya planlıyoruz" dedi.
                Burdur MÜSİAD Şube Başkanı İbrahim Ekici de basın toplantısında yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Bilindiği gibi Havalimanları ülkemiz için çok önemli unsurlardır. Türkiye'nin gelişimi ve değişim sürecinde havalimanları çoğalmış ve yolcu sayısı da bir hayli artmıştır. Geçmiş yıllarda uçakla yolculuk yapmak sadece elit kesimlerin kullandığı bir yoldu. Ancak son yıllarda öğrencisi, memuru da kullanabilecek vaziyete geldi. Bu imkanlardan Burdur ve Isparta, havalimanı olmasına rağmen sadece İstanbul'la seferler sınırlı kalıyor.  Kalkış saatleri,  İstanbul'a iş için gidecekler için rantabl değil. Buna rağmen yüzde 85 dolulukla uçuşlar gerçekleşiyor.  Dolayısıyla sefer saatlerinin değiştirilmesini istiyoruz. Olması gereken hatta gecikmiş bir konu. Geciksek de bir yerden başlamak gerek dedik. Isparta Şubemizin başlatmış olduğu bu çalışmayı destekliyoruz” dedi.
                Söz konusu toplantıda, MÜSİAD Isparta Şube Başkanı Özkutlu, son bir ayda yaptıkları çalışmalar ve katıldıkları etkinlikler hakkında da bilgiler verdi. Özkutlu konuşmasında; “Konya şubemiz tarafından düzenlenen ‘Maziden atiye kervan’  programına katılarak Isparta’yı tanıtan ürünleri götürerek tanıtım yaptık. 6-7 Ekim tarihlerinde Aksaray şubemizin organizasyonu ile Genel İdare Kurulu düzenlendi. Burada ana tema gıda, tarım ve hayvancılıktı. Toplantıya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan yardımcımız Mehmet Danış bey katıldı. Biz toplantıda Isparta’nın tarım alanında beklentilerini aktaran bir sunum yaptık. Hazırladığımız raporda ilimizin tarım üretiminde pek çok konuda Türkiye hatta dünya birincisi olduğunu belirterek, elmaya ihracat desteği, yağlık gül üretiminde fark ödemesi desteği, yağlık gül gençleştirme budaması tazminatı taleplerimizi dile getirdik. Ayrıca malak ve manda desteği kapsamına Isparta’nın da alınması gerektiğini belirttik. Sayın bakan yardımcımız bu konuları inceleyeceğini ve belli bir program dahilinde taleplerin yapılacağını söyledi. Bunun ardından 11-12 Ekim tarihlerinde MÜSİAD Vizyoner’17  programına katıldık. Buradaki panel ve torumlar youtube kanalı üzerinden yayınlandı. Bu programların izlenmesi faydalı olacaktır. Yani son bir ay içinde yoğun bir program geçirdik” açıklamasında bulundu.
Yorumlar1
Onay Bekleyenler1
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.