isparta-iyas-marketisparta-oto-ekspertiz
Minyatür Sanatçısı Karaduman “Ya Hayat, Ya Sanat” Adlı Etkinlikle SDÜ'deydi
ISPARTA 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
Minyatür Sanatçısı Karaduman “Ya Hayat, Ya Sanat” Adlı Etkinlikle SDÜ'deydi
Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından düzenlenen “Ya Hayat, Ya Sanat” adlı etkinlik ile Minyatür Sanatçısı Esra Karaduman öğrencilerle bir araya geldi.

SDÜ İİBF konferans salonunda gerçekleştirilen etkinlikte Karaduman, yaşamından verdiği kesitlerle sanata bakışını ve eserlerini katılımcılarla paylaştı.

Sanatçıların genellikle meraklı kişiler olduğunu dile getiren Esra Karaduman “Kişi, bir şeyle ilgilenmediği sürece hiçbir şey üretmez. İstikrar; o şeyin durmadan üstüne gidiyor olmaktır. Öte yandan merak da motivasyona ihtiyaç duyar. Zihni tetikleyecek bir şeyler gereklidir. Ancak ikisi eş güdümlü çalışıyorsa büyük bir verimlilik elde edilebilir. Ve bu da sadece tutkulu bir şekilde bir şeyle ilgilenilirse olur” diye konuştu.

Başarısızlık denen bir şeyin olmadığını söyleyen Karaduman “Sürekli düşüp kalkmak denen bir şey vardır. Orijinal bir şey üretmek çok uzun bir zaman gerektirir. Picasso, Guernica için 800-900 tane eskiz çizip sonunda Guernica’yı çizdi. Picasso kendini eksilttiğinde buldu. Aslında az olan çoktur.” diyerek hayatının her alanında eksiltmeyi felsefe olarak aldığını ifade etti.

Hayattaki fazlalıklardan, eşyalardan kurtulunca ve sadeleştikçe iç sesini daha iyi duygunu belirten Esra Karaduman, kopyalamanın bir yeteneğe ihtiyacı olduğunu; hayal gücünün ise gerçek olduğunu dile getirerek “Sanatçı kuşkucudur, endişelidir, yaptığı işten asla tam olarak emin olamaz.” dedi.

Gençlere “Hangi işi yapıyor olursanız olun hayatta yapacağınız işle ilgili tutkulu noktayı keşfedin. Ve bunu besleyin. Bu sizin zihninizde yeni kapılar açacaktır” diyerek tavsiyede bulunan Karaduman’a katılımlarından dolayı hediye takdim edildi.
 
IMG_3521IMG_3524IMG_3528IMG_3532
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.